ERC promet 200 noves places d'I2 a Terrassa

L'alcaldable, Ona Martínez, també ha explicat que desplegaran centres integrats de Formació Professional a la ciutat

Ona Martínez, candidata d'ERC a Terrassa
Ona Martínez, candidata d'ERC a Terrassa | Arnau Alcalà
Redacció
22 de maig del 2023

Esquerra Republicana
ha promès crear 200 noves places d'Infantil (I2) a Terrassa durant els pròxims quatre anys, i obrir dues noves escoles bressol a la ciutat, ja sigui ampliant les existents, creant espais en una escola infantil o bé construint-les de nou. Així ho ha explicat aquest dilluns Ona Martínez, candidata dels republicans, que ha celebrat que Terrassa hagi deixat de ser la "capital de la segregació escolar" amb mesures com el pacte de ciutat per establir la ràtio 20 a les escoles, detectar l'alumnat amb dificultats educatives o fomentar projectes educatius de centre, com ha detallat el número 4 d'ERC, Santi Martínez.

L'alcaldable, però, ha assegurat que "hem d'anar encara més enllà, amb més ambició", perquè Terrassa sigui "la capital de l'èxit i l'equitat educativa". En aquest sentit, els republicans volen fomentar els ensenyaments artístics de les escoles municipals, acabar les instal·lacions de l'institut-escola Sala i Badrinas, i construir noves escoles a Can Colomer i Palau Nord, així com desplegar una xarxa de centres integrats de Formació Professional (FP) en els sectors de l'audiovisual, del tèxtil, la metal·lúrgia i l'hostaleria. "Hem de vincular l’educació i la formació a aquelles especialitzacions de ciutat, allà on som forts com a ciutat", ha argumentat la cap de llista.

Aquest dilluns, el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha estat a Terrassa per donar suport a la candidatura republicana, i ha visitat l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC, acompanyat del rector, Daniel Crespo, el director de l'ESEIAAT, Xavier Roca, i el regidor d'Universitats, Pep Forn. El conseller ha pogut conèixer alguns dels 165 laboratoris de recerca i docència on es formen i treballen a diari més de 4.200 estudiants i 400 professors, i els projectes de R+D en què treballen els 32 grups de recerca de la UPC de Terrassa. Nadal també ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament.