Eva Candela (PSC): «Estic convençuda que guanyarem les eleccions municipals aquest 28 de maig»

La candidata socialista presenta les seves propostes en matèria d'habitatge, esports i neteja viària

Eva Candela, aquest diumenge
Eva Candela, aquest diumenge | Nebridi Aróztegui
Redacció
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:22h

El PSC de Terrassa, amb Eva Candela al capdavant, han presentat al llarg d'aquesta setmana diverses propostes en els àmbits de la cultura, els esports, habitatge i neteja de l'espai públic. Aquest diumenge han fet una valoració molt positiva de la campanya, en què la candidata s'ha mostrat convençuda que "guanyarem les eleccions municipals aquest 28 de maig".

Una de les propostes més destacades de la setmana ha estat la construcció de 1.000 habitatges de lloguer social, ja que l'accés a un habitatge digne és un dels principals problemes a la ciutat però el govern, a parer seu, "ha fet ben poca cosa". El número 2 de la formació, Adrián Sánchez, ha remarcat que "no ha construït cap habitatge de protecció oficial en els últims quatre anys", i ha reivindicat les polítiques del govern espanyol liderat per Pedro Sánchez en aquesta matèria, així com les de l'exalcalde Pere Navarro, que va construir els 900 habitatges de protecció oficial existents. El PSC Terrassa també suggereix comprar habitatge d’entitats financeres per destinar-lo a lloguer social “i promoure habitatgedotacional en finques de l’Ajuntament per a col·lectius en risc d’exclusió social”.

Per altra banda, en l'àmbit dels esports, Eva Candela ha lamentat "el dèficit" d'equipaments esportius de la ciutat, i ha recordat que la gran majoria de les instal·lacions "han estat construïdes amb governs socialistes". En una roda de premsa amb la número nou de la llista, Elisabeth Herrero, els socialistes s'han compromès a executar el Pla Director de l'Esport, aprovat en època de l'alcalde Alfredo Vega i que "l'Ajuntament de Jordi Ballart no ha executat". “Volem una Terrassa que no renunciï a cap esdeveniment esportiu per manca d’instal·lacions o que aquestes no estiguin a l’altura per la manca de manteniment”, ha afirmat Herrera. Algunes de les propostes del PSC són millorar les instal·lacions actuals, planificar la cobertura de les pistes de Les Arenes i el carrer Salmerón i la substitució de la gespa dels camps de futbol; reclamar a la Generalitat els equipaments de l'INS Mont Perdut, Can Roca i el CEIP Cesc Aldea i la reforma del poliesportiu de Can Jofresa.

Els socialistes també han anunciat un pla de xoc d'asfaltat i voreres per revertir la "diexadesa" del govern, reforçar el servei de neteja comprant noves màquines d'escombrar i màquines d'aigua a pressió, i crear un Pla de Barris local per a sectors com Can Palet i Ègara. Aquestes són les principals idees en matèria de neteja viària, a més de programar la pavimentació de l'avinguda de Béjar, per arreglar el "greuge" dels paradistes del mercadal Martí l'Humà entre els que es poden instal·lar al tram asfaltat i els que no.