Aquests són els 7 capdidats a Capgròs de l'Any 2023

La Festa per defensar les seves capdidatures serà el 3 de juny

Els set capdidats a Capgròs de Terrassa 2023
Els set capdidats a Capgròs de Terrassa 2023 | Diari de Terrassa
Redacció
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:22h
El Casinet de l'Espardenya, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana i l'Associació Nans i Capgrossos de Terrassa ja ha fet pública la llista de capdidats a ser el Capgròs de l'any 2023.

Les set persones escollides hauran de defensar la seva capdidatura davant la ciutadania, que després podrà votar quin serà el guanyador.

Ho farian el pròxim 3 de juny, en el marc de la Festa dels Capdidats a Capgròs, que arrencarà a les 17.30h amb una cercavila popular de les colles infantils dels grups de cultura popular, que sortirà del Vapor Ventalló fins a la plaça Vella. Tothom que ho vulgui podrà votar el seu capdidat preferit el mateix dia de la festa o bé enviant un correu a [email protected] des d’aquest divendres i fins el proper dissabte 3 de juny a les 21 hores.

La candidatura per escarni és per al "matrimoni Arquímedes i Galileu, sobretot pels que hi passeu en cotxe".

Els set capdidats a Capgròs 2023

ldefons Argemí

Membre del Club Ferroviari de Terrassa. Apassionat dels trens a Terrassa, col·leccionista de tots els materials i objectes relacionats amb el tren de dalt i el tren de baix. Encarregat i membre fundador del Trenet de Vallparadís. Actiu en l’Associació de Col·leccionistes de Terrassa. Divulgador incansable de tot tipus de temes ferroviaris i sempre disposat a donar un cop de mà.

Berta Abellán

Pilot de trial. Actual subcampiona del món de TrialGP Femení. Des dels 4 anys que ha estat sobre una moto. Coneix tots els espais repartits per Catalunya per practicar el trial. És la tercera classificada al Women’s Trophy Barcelona. De moment té quatre subcampionats del món, un campionat d’Europa i cinc d’Espanya. Estem segurs que aviat aconseguirà el campionat del món.

Juanjo León

Xef Vegà. Es considera un activista dels fogons. Des dels 13 anys que cuina per l’alimentació lliure d’animals. Cofundador i actual president de l’Associació Vegana de Catalunya. Al 2020 va impulsar el primer Vegan Fest celebrat a Terrassa, convertint la cultura vegfriendly en un festival de referència arreu del territori.

Jordi Dueso

Comunicador i activista per a la igualtat de drets i l’equitat d’oportunitats per a tothom. Membre de Prou Barreres, amb qui han creat uns protocols per garantir l’accessibilitat universal. “Lluita pel que t’apassiona i amb la motivació aconseguiràs el teu repte” és seu el lema. Optimista de mena, és un apassionat del teatre. També l’hem pogut veure al programa d’entrevistes de Canal Terrassa tot anant “Sobre Rodes”.

Esther Lázaro

Investigadora, dramaturga, actriu i documentalista. Fundadora de Therkas Teatre. És l’autora de l’obra de teatre” Les traces del silenci” i directora i guionista del documental “Els nens de la riuada”. Ha fet una gran tasca en la recerca sobre les peticions per adoptar infants que van perdre els pares en el context de les riuades de Terrassa de 1962.

Núria Salán

Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia (IEC). Química i professora de l’ESEIAAT-UPC. Fa més de 25 anys que treballa en un entorn en minoria pel què fa a les dones. És per això que es dedica a fer divulgació de la tecnologia entre el jovent i a la captació de vocacions femenines. Reivindica el paper de la dona en el desenvolupament científic i tecnològic de la societat. Impulsora del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia WSCITECH que fa anys que se celebra a Terrassa.