L'Institut del Teatre a Terrassa canviarà d'ubicació

La Diputació de Barcelona assumeix la redacció del projecte per construir la nova seu

Fàbrica AEG de Terrassa.
Fàbrica AEG de Terrassa. | Alberto Tallón
Redacció
31 de març del 2023
Actualitzat el 02 d'abril a les 23:10h
Aquest dijous s'ha signat el protocol de col·laboració per canviar d'ubicació la seu del Centre del Vallès de l'Institut del Teatre a Terrassa, que es traslladarà a la nau 9 de l'antiga fàbrica AEG, entre la carretera de Castellar i l'avinguda Jaume I. Aquest canvi d'ubicació ha de permetre adequar l'equipament als nous requeriments de la formació en Arts Escèniques

Segons el document signat per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, l'organisme provincial assumirà la redacció del projecte per a la construcció de la nova seu, mentre que el consistori es compromet a formalitzar la cessió de l'espai.

Marín ha destacat que el projecte ha crescut i "ara és important prendre decisions pensant en el futur". A més, ha expressat que estan "encantats" de millorar les condicions dels usuaris de l'Institut i "d'impulsar la cultura, perquè més enllà d'enriquir-nos com a societat, la cultura genera economia i llocs de treball", ha dit.

Per la seva banda, Jordi Ballart ha agraït a la Diputació la signatura d'aquest protocol, ja que "moltes vegades patim el barcelonacentrisme, però la Diputació amb actes com aquest demostra la seva sensibilitat cap a tot el territori".

L'Institut del Teatre té la seu a la ciutat de Terrassa des del 1974, i actualment s'hi ofereixen els estudis de l'Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle de l'IT i tres formacions professionals: Maquinària Escènica, Luminotècnia i So. La seu, anomenada Centre del Vallès, es reparteix actualment entre l'edifici Vapor Amat, l'edifici Bombers i el Teatre Municipal de l'Alegria. La nova ubicació inclou edificacions i terrenys amb una superfície de més de 4.000 metres quadrats.