Terrassa recull les primeres 18 adhesions al Pacte Local per a l'Emancipació Juvenil

L'acord de ciutat vol aglutinar tots els agents relacionats amb els processos relatius a la formació, el treball, l'habitatge i el benestar

Un grup de joves
Un grup de joves | Arxiu ND
Redacció
29 de març del 2023
Actualitzat a les 8:57h
L'Ajuntament de Terrassa ja ha recollit les primeres 18 adhesions al Pacte Local per a l'Emancipació Juvenil, un acord de ciutat que vol aglutinar tots els agents relacionats amb els processos d'emancipació en els àmbits de la formació, el treball, l'habitatge i el benestar.

Ona Martínez, regidora de Joventut, explica que l'objectiu del Pacte és "construir una mirada conjunta, crear aliances i compartir criteris, experiència i coneixement" i així millorar els recursos a disposició dels joves. Es tracta, doncs, d'un pacte "especialment oportíu" en el context que ens trobem, per l'afectació social, econòmica i emocional que ha tingut el col·lectiu de joves en l'escenari postCovid.

El document recull un seguit de compromisos per part dels signants: posar la persona jove al centre, reconèixer la diversitat, contemplar els eixos de desigualtat i establir espais de treball conjunts i maneres de comunicació i de treball col·laboratives.

El grup motor del Pacte està liderat pel Servei de Joventut, i aplega també els d'Educació, Universitats, Ocupació, Emprenedoria i Economia Social, Innovació, Habitatge i Salut i Comunitat.

Les entitats adherides al Pacte són: Pimec Vallès Occidental, Cecot, Prodis, Mútua Terrassa, Fundació Main, Associació Alba, Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, Fundació Educativa Terrassa, Consell de Joves de Terrassa, CCOO, UGT Vallès Occidental, EUIT, ESEIAAT-UPC, ESCAC, Fundació Salut Mental Catalunya, Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, La Vibra Intercultural, LaFACT - Fupar, i els grups municipals Junts per Terrassa, Ciutadans, ERC, el PSC i Tot per Terrassa.

En els pròxims mesos es crearà una Taula del Pacte per a l'Emancipació Juvenil, que es reunirà periòdicament com a espai de relació, reflexió i aprenentatge mutu.