Tomben el nomenament de dues infermeres com a caps de serveis al CST

El Jutjat del Social número 3 de Terrassa argumenta que els càrrecs de direcció només poden ser ocupats per professionals especialitzats i de nivell acadèmic superior al qual presentaven les aspirants

El CST recorrerà la sentència
El CST recorrerà la sentència | Marta Casas
Redacció
28 de març del 2023
Actualitzat a les 16:50h
El Jutjat del Social número 3 de Terrassa ha dictat una sentència que deixa sense efecte les designacions de dues infermeres del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), arran d'una demanda interposada pel Sindicat Metges de Catalunya, com ha informat el Diari de Terrassa i elDiario.es. Concretament, ha tombat els nomenaments de cap del Servei d'Emergències Mèdiques del CST i de la directora del CAP Matadepera.

El jutjat ha argumentat que els càrrecs de direcció només poden ser ocupats per professionals especialitzats en medicina i cirurgia, i d'un nivell acadèmic superior al qual presentaven les dues aspirants, com marca la Llei 44/2003 d'Ordenació de les Professions Sanitàries.

En un comunicat, el sindicat ha remarcat que aquesta és una “demanda estratègica que ajuda a clarificar una freqüent confusió de competències entre professionals que acostuma a estar creada per l’administració”. Tot i així, el CST ja ha anunciat que recorrerà el dictamen.

La sentència ha provocat l'enuig del Consell de Col·legis d'Infermers i Infermeres de Catalunya i els col·legis provincials, que han indicat que la decisió no s'ajusta a la realitat competencial de les professions sanitàries ni al model d'organització i gestió dels serveis del sistema de salut de Catalunya. A més, el director de Recursos Humans del Centre, Miquel Poch, ha explicat que el seu grup ja compta amb una infermera dirigint un dels centres, concretament el CAP Anton Borja de Rubí