El Festival Jazz de Terrassa arrossega més de 40.000 espectadors

Una de les edicions amb més visitants gràcies a la recuperació del Pícnic Jazz Vallparadís

El retorn Pícnic Jazz, un dels grans atractius
El retorn Pícnic Jazz, un dels grans atractius | Gemma Sánchez / ACN
Redacció
27 de març del 2023
Actualitzat a les 10:35h
El Festival Jazz Terrassa ha tancat la 42a edició, després de gairebé tres setmanes de programació -i una seixantena d'espectacles-. Una cita que ha arrossegat més de 40.000 espectadors aquestes setmanes, convertint-se en un dels anys amb les millors xifres d'assistència, gràcies, en gran part, pel retorn del Pícnic Jazz Vallparadís

El concert del pianista i compositor jamaicà Monty Alexander, que va vendre totes les entrades, va posar punt i final al certamen aquest diumenge. La coordinadora del Festival Jazz Terrassa, Susanna Carmona, ha explicat en declaracions a l'ACN que la d'aquest any és una "edició de recuperació" davant de la pandèmia de la Covid-19, tant per les xifres d'assistència com per la varietat d'espais sense restriccions.

"Hem pogut recuperar al Pícnic Jazz, que és l'actiu més popular i massiu del festival, i quant a la qualitat artística i creativa del programa que presentem hem pogut celebrar-ho tot sense cap canvi". A més, ha destacat "l'alt nivell creatiu" dels artistes i la "diversitat de la paleta variada d'estilístiques dins del gènere" que s'ha pogut comprovar des del 8 de març. "Les sensacions són molt bones", ha resumit.

La Nova Jazz Cava ha registrat una ocupació del 75% amb 2.500 persones i els concerts a l'aire lliure programats tant a Terrassa com en les poblacions veïnes de Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls han reunit uns 7.300 espectadors, als quals cal sumar 1.500 participants a les activitats paral·leles que s'han organitzat aquest any. En total, s'han habilitat 22 espais pels quals han passat prop de 200 músics.