1 de 10
economia

La patronal egarenca demana «més visió pime» a la consellera d'Economia

Natàlia Mas ha presentat els pressupostos de la Generalitat per 2023 davant de representants de l'empresa a Terrassa

La consellera d'Economia, Natàlia Mas, i el president de la patronal Cecot, Xavier Panés. | Cedida
per LaTorre, Terrassa | 16 de març de 2023 a les 17:46 |
La consellera d'Economia, Natàlia Mas, s'ha reunit aquest dijous al matí amb representants empresarials de Terrassa a la seu de la patronal Cecot. Durant el col·loqui, els empresaris han traslladat a la consellera la necessitat de tenir una "visió pime" a les institucions públiques per tal de donar més suport al 98% de les empreses després de l'impacte de la pandèmia. Consideren que en molts casos se senten poc recolzats per part de l'administració.

Els membres del teixit empresarial també han traslladat la seva "preocupació" per conèixer el pla d'ingressos per fer front a tota la despesa recollida als pressupostos i per l'augment de la pressió fiscal a les empreses catalanes que "genera una pèrdua de competitivitat".


Mas ha confirmat que, malgrat ser conscient de la percepció que es té en relació amb la fiscalitat autonòmica, els tributs cedits o propis de la Generalitat suposen només un 2% de l'ingrés total. La consellera ha destacat l'esforç en reduir el dèficit fiscal els darrers exercicis i ha assegurat que no es pot corregir un dèficit fiscal sense ingressos per fiscalitat. "No està demostrat que menor pressió fiscal comporti una major activitat econòmica".

Per la seva banda, Mas ha presentat els pressupostos de la Generalitat pel 2023 que ha dividit en tres eixos: escut econòmic i social, on s'inclouen les inversions en hospitals, escoles o habitatges de lloguer social; el de la transició verda, que contempla la millora de la mobilitat sostenible i el de prosperitat compartida, centrat en infraestructures viàries.

 

Arxivat a:
Economia, patronal Cecot
Participació