1 de 10
salut

Diverses ponències i una exposició per conscienciar sobre l'autisme a Terrassa

L'acte central es farà el 30 de març

Els quatre pictogrames per facilitar la comprensió de les persones amb TEA. | Cedida
per LaTorre, Terrassa | 18 de març de 2023 a les 10:00 |
El pròxim 2 d'abril es commemora el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme i a la ciutat s'han organitzat diferents actes per concienciar la ciutadania. Les activitats es faran fins al 14 d'abril i estan organitzades per la Comissió sobre Autisme de la Taula de Salut Mental de Terrassa, que agrupa l'Ajuntament i les entitats i serveis que atenen a persones amb autisme a la ciutat. 

L’acte central de la campanya tindrà lloc el dijous 30 de març, a les 17 h, al Casal Cívic de Ca n’Aurell i inclourà les ponències de Roser Cirici, doctora en psicologia i especialista en Psicologia Clínica del Parc de Salut Mar; de Raquel Torres, autora de dos llibres sobre l'autisme; de Raquel Montllor, dona diagnosticada amb autisme en l’edat adulta; i de Marta Saavedra, educadora social de LaFACT Fupar. Durant l’acte, també es llegirà un manifest i s’inaugurarà l’exposició 12 bàsics de l'autisme, a càrrec de la Fundació Prodis


Altres activitats programades

  • Dissabte 25 de març, d’11 a 13h. Taller de comunicació assertiva, organitzat per l’associació TEA Vallès. Lloc: Casal de Gent Gran de Matadepera (Carretera de Terrassa, 35). Inscripcions: sac.valleso@gmail.com
  • Divendres 27 de març, a les 17.30 h. Xerrada: Educació i benestar dels infants amb autisme, organitzada per l’escola Crespinell. Lloc: Escola Lanaspa-Giralt (C. Pantà, 10). 
  • Dimarts 28 de març, a les 17.30h. Xerrada sobre autisme i comunicació, organitzada per l’Escola L'Heura. Lloc: Escola L’Heura (C. Egara, 16).
  • Dijous 30 de març, de 10 a 11.30h. Xerrada: Les realitats del TEA avui, organitzada pel CDIAP Magroc. Lloc: videoconferència per Internet. Inscripcions: cdiap@magroc.cat.
  • Del 27 de març al 2 d’abril. Difusió a través de xarxes socials del vídeo Autisme i sensibilitat sensorial, organitzat per la Unitat d'hospitalització i unitat de dia TEA de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.
  • Diumenge 2 d’abril. Programa de ràdio sobre l'autisme, organitzat per l’associació TEADir. Més informació a la pàgina web: associacioteadir.org 
La regidora de Capacitats Diverses, Mònica Polo, assegura que "continuem treballant intensament per donar visibilitat als reptes amb què s’enfronten encara avui les persones amb autisme i les seves famílies. La meta és molt clara: inclusió, equitat i justícia social".

 

Arxivat a:
Societat
Participació