Diverses ponències i una exposició per conscienciar sobre l'autisme a Terrassa

L'acte central es farà el 30 de març

Els quatre pictogrames per facilitar la comprensió de les persones amb TEA.
Els quatre pictogrames per facilitar la comprensió de les persones amb TEA. | Cedida
LaTorre
18 de març del 2023
El pròxim 2 d'abril es commemora el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme i a la ciutat s'han organitzat diferents actes per concienciar la ciutadania. Les activitats es faran fins al 14 d'abril i estan organitzades per la Comissió sobre Autisme de la Taula de Salut Mental de Terrassa, que agrupa l'Ajuntament i les entitats i serveis que atenen a persones amb autisme a la ciutat. 

L’acte central de la campanya tindrà lloc el dijous 30 de març, a les 17 h, al Casal Cívic de Ca n’Aurell i inclourà les ponències de Roser Cirici, doctora en psicologia i especialista en Psicologia Clínica del Parc de Salut Mar; de Raquel Torres, autora de dos llibres sobre l'autisme; de Raquel Montllor, dona diagnosticada amb autisme en l’edat adulta; i de Marta Saavedra, educadora social de LaFACT Fupar. Durant l’acte, també es llegirà un manifest i s’inaugurarà l’exposició 12 bàsics de l'autisme, a càrrec de la Fundació Prodis

Altres activitats programades
  • Dissabte 25 de març, d’11 a 13h. Taller de comunicació assertiva, organitzat per l’associació TEA Vallès. Lloc: Casal de Gent Gran de Matadepera (Carretera de Terrassa, 35). Inscripcions: [email protected]
  • Divendres 27 de març, a les 17.30 h. Xerrada: Educació i benestar dels infants amb autisme, organitzada per l’escola Crespinell. Lloc: Escola Lanaspa-Giralt (C. Pantà, 10). 
  • Dimarts 28 de març, a les 17.30h. Xerrada sobre autisme i comunicació, organitzada per l’Escola L'Heura. Lloc: Escola L’Heura (C. Egara, 16).
  • Dijous 30 de març, de 10 a 11.30h. Xerrada: Les realitats del TEA avui, organitzada pel CDIAP Magroc. Lloc: videoconferència per Internet. Inscripcions: [email protected].
  • Del 27 de març al 2 d’abril. Difusió a través de xarxes socials del vídeo Autisme i sensibilitat sensorial, organitzat per la Unitat d'hospitalització i unitat de dia TEA de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.
  • Diumenge 2 d’abril. Programa de ràdio sobre l'autisme, organitzat per l’associació TEADir. Més informació a la pàgina web: associacioteadir.org 
La regidora de Capacitats Diverses, Mònica Polo, assegura que "continuem treballant intensament per donar visibilitat als reptes amb què s’enfronten encara avui les persones amb autisme i les seves famílies. La meta és molt clara: inclusió, equitat i justícia social".