1 de 10
societat

La residència de Sant Pere Nord estarà llesta l'any 2026, un any més tard del previst

El conseller de Drets Socials ha explicat que serà el mateix calendari que les obres a la residència Mossèn Homs de Terrassa

El conseller Carles Campuzano amb l'alcalde i regidors de Terrassa. | Nebridi Aróztegui
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 16 de març de 2023 a les 10:10 |
La nova residència i centre de dia per a gent gran a Sant Pere Nord estarà acabada l'any 2026 i no al 2025, com s'havia dit. En una visita a Terrassa, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha donat aquesta nova data per l'entrada en funcionament d'aquest equipament públic a la ciutat. 

Està previst que l'estudi del projecte d'obres es faci durant aquest mes de març perquè es puguin adjudicar el mes de juny del 2024. Segons la Generalitat, està previst que durant el mes de març de 2026 l'equipament ja estigui en funcionament.


Campuzano ha donat el mateix calendari d'obres per la reforma de la residència de Mossèn Homs, que també anirà a càrrec de la Generalitat. Ambdós projectes es finançaran amb diners provinents dels fons europeus Next Generation. 

El conseller republicà ha destacat que Catalunya fa 15 anys que no construeix cap residència pública i ara, a banda de la de Terrassa, en farà una altra a Sabadell i també al barri de les Corts de Barcelona


El projecte d'Ampans, pendent de finançament


Per altra banda, el conseller també ha parlat del la nova residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Ampans. En aquest sentit, Campuzano ha dit que "no tenim calendari però mirarem si ho podem resoldre amb els fons europeus Next Generation". El conseller ha afegit que "tenim interès en trobar vies de finançament" i ha obert la porta a fer-ho a través de l'IRPF que retorna a la Generalitat.


L'any 2022 la Generalitat va treure 315 places concertades per aquests serveis i un centenar van quedar buides per la manca d’oferta especialitzada. 

En aquest sentit, Ballart, ha insistit que el solar on s'ha de construir la residència al barri de Sant Llorenç ja està cedit i que la Fundació Ampans "té la intenció de presentar aviat els projectes i començar les obres a finals d'any, independentment del model de finançament". Per l'alcalde de Terrassa, la comissió bilateral amb la Generalitat permet tirar endavant projectes a la ciutat. "Estem desencallant projectes històrics", ha afegit.  

 

Participació