1 de 10
habitatge

Terrassa tindrà 200 nous pisos públics de lloguer social

Estaran a Torre-sana i es preveu que s'enllesteixin l'any 2026

per Anna Mira, Terrassa | 13 de març de 2023 a les 15:02 |

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el conseller de Territori, Juli Fernández amb Incasòl i la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme Foto: Nebridi Aróztegui
 

L'any 2026 Terrassa sumarà 206 nous pisos públics en règim de lloguer assequible. Estaran situats a tocar del parc Guernica, en el barri de Torre-sana, on l'Ajuntament ha fet la cessió de dos solars a la Generalitat per 75 anys.


En concret, seran solars amb 101 i 105 pisos cada un i es reservarà un 25% per a joves menors de 35 anys, un 10% per habitatges d'emergència per a famílies vulnerables i un 4% per a persones amb mobilitat reduïda. A més a més, es preveu que siguin energèticament eficients.

Aquest dilluns al migdia s'ha materialitzat el conveni entre l'Ajuntament i l'Institut Català del Sòl (Incasòl) amb la presència del conseller de Territori, Juli Fernàndez, qui ha destacat l'aposta de la Generalitat per "garantir el dret a l'habitatge". "És un dret, però cal que sigui una realitat".


Aquesta, doncs, es converteix en la primera promoció d'obra pública des del 2014 i "revaloritza i evidencia la voluntat del govern de l'Ajuntament i de la Generalitat de promoure l'habitatge digne", ha destacat l'alcalde, Jordi Ballart. Alhora que forma part d'un dels objectius del programa mandat i Pla Local d'Habitatge 2019-2024 per ampliar el parc públic, ha afegit.
 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el conseller de Territori, Juli Fernández Foto: Nebridi Aróztegui


La inversió prevista per aquest projecte és de 22,6 milions d'euros i farà que Terrassa passi a tenir 335 habitatges de lloguer social, ja que actualment n'hi ha 129. Fernàndez ha explicat, a més que aquest 2023 "impulsem la incorporació de 10.000 habitatges de lloguer social a Catalunya". El que significa un 18% més. Es faran actuacions a 82 municipis i a la comarca del Vallès Occidental se n'impulsem 550, dels quals 206 són els de Terrassa.

"Sabem que no és una solució immediata però sí que és una solució estructural si ho fem de manera duradora en el temps, podem garantir el dret d'accés a l'habitatge" ha conclòs el conseller sabadellenc.

La manera com es podrà accedir en aquests pisos és a través de l'agència de l'habitatge i caldrà tenir un mínim de tres anys empadronat a Terrassa.

On i com seran els nous habitatges?


Els nous habitatges se situaran en dues parcel·les que es troben a l’illa de cases delimitada pel parc de Gernika i es carrers de Ciudad Real i del País Basc.
 

Imatge dels solars on es faran els nous habitatges. Foto: Aj. Terrassa


Es tracta de dos terrenys: un de 1.765 m2 de superfície i 8.365 m2 d’edificabilitat, que acollirà un màxim de 101 habitatges, i un altre de 2.138,79 m2 de superfície amb una edificabilitat de 8.645 m2 i la previsió que aculli fins a 105 habitatges. 

La configuració flexible de les parcel·les donarà força llibertat a les propostes dels licitadors perquè resolguin l’ordenació dels edificis adaptant-se a les dues cotes que configuren la parcel·la fent atenció als espais sense edificació de l’interior i a les seves potencialitats bioclimàtiques. 

 

Arxivat a:
Societat, habitatge
Participació