Posen la primera pedra del Parc de la República

Està previst que s'acabin les obres l'any 2025

Festa de la col·locació de la primera pedra en el Parc de la República.
Festa de la col·locació de la primera pedra en el Parc de la República. | Rafel Casanovas
LaTorre
06 de març del 2023
El barri de Sant Pere Nord celebra l'inici de les obres del Parc de la República amb una festa per la col·locació de la primera pedra del que ha de ser el nou gran pulmó verd de Terrassa. 

La festa s'ha fet aquest dissabte a la pista situada darrere de la biblioteca del districte 6, i a banda dels grups municipals, hi van participar les entitats del barri, entre elles la colla dels Diables de Sant Pere Nord, el futbol Club Sant Pere Nord i l’associació de veïns. La celebració va arrencar amb una botifarrada. 
 

Festa de la col·locació de la primera pedra en el Parc de la República. Foto: Rafel Casanovas


De manera especial, els alumnes i professora de l’escola de primària Joan Marquès Casals i de l’Institut Jaume Cabré, que l’any que es fusionaran com a Institut-Escola Feixes, van fer dos concerts per celebrar el nou espai públic, del que podran gaudir en poc més de 2 anys.

35.000 metres quadrats d'espai verd al 2025
La superfície total del parc es preveu que sigui de 35.000 metres quadrats i que estigui enllestit l'estiu del 2025, convertint-se en una "connexió amable" entre dues artèries com són l'avinguda de Béjar i la rambla de Francesc Macià.

Aquesta primera fase tindrà una duració de deu mesos, i compta amb un pressupost de gairebé 1,5 milions d'euros