Terrassa surt al carrer per reivindicar el feminisme

Centenars de dones han recorregut la ciutat en dues manifestacions simultànies

Manifestació feminista a Terrassa.
Manifestació feminista a Terrassa. | Nebridi Aróztegui
08 de març del 2023
Actualitzat el 09 de març a les 9:56h
Un any més, el Dia Internacional de la Dona ha omplert Terrassa de feminisme. Centenars de dones de totes les edats han sortit aquest 8 de març a la tarda al carrer per reivindicar drets i igualtats i per cridar en contra d'aquells que les oprimeixen. I la gran majoria ho han fet amb algun element de color lila, que s'ha fet veure per diferents carrers i avingudes de la cocapital vallesana. 

Dues manifestacions gairebé simultànies han estat els actes més multitudinaris de la jornada. D'una banda, a dos quarts de set de la tarda ha començat a caminar la convocada per l'Ajuntament i el col·lectiu Feministes Terrassa que, com cada any, comença des del Monument de la Dona Treballadora.

Enguany però, les obres al Passeig ha fet modificar el recorregut i la marxa ha caminat pel Passeig Vint-i-dos de Juliol, baixant pel carrer del Nord i arribant al Raval de Montserrat. Unes dues mil persones, majoritàriament dones, s'han aplegat doncs amb cartells i pancartes reivindicant els drets de les dones i apuntant cap als que les qüestionen. 
 
Una mica abans, a les sis de la tarda, els col·lectius feministes agrupats a La Coordi, han fet un acte de protesta a les portes de l'Ajuntament. Han donat l'esquena a l'Ajuntament com a símbol del patriarcat que exerceixen les institucions i han cridat a favor d'un feminisme anticapitalista i inclusiu.