​Terrassa registra rècord de rodatges

S'han gravat sèries com 'The Crown' o diversos videoclips de Shakira

​Rècord de rodatges a Terrassa en 2022 amb 123 produccions
​Rècord de rodatges a Terrassa en 2022 amb 123 produccions | Cedida
LaTorre
07 de març del 2023
L'any 2022 s'han rodat a Terrassa més produccions que mai. El Parc Audiovisual de Catalunya ha registrat fins a 123 produccions que van escollir els seus platós i també diversos espais de la ciutat per gravar, superant les 120 de l'any 2015.

S'hi han rodat 30 pel·lícules i sèries, 39 espots publicitaris, televisió, documentals, 5 videoclips o 37 exercicis acadèmics així com altres gèneres, sumant 1.075 dies d'ocupació. Unes dades positives que des del sector audiovisual expressen que "marquen el camí a seguir en el futur". 

Els bons resultats reforcen el paper de Parc Audiovisual i Terrassa Film Office com a interlocutors de referència per al sector audiovisual actual i són un reflex de la excel·lència que busca la ciutat en aquest sentit per continuar sent escenari de múltiples rodatges.

Què s'ha rodat a Terrassa? 

Entre els projectes acollits de ficció trobem les sèries com Bojos per molière (TV3), The crown, Bienvenidos al Edén i el films El cuerpo en llamas, Palomino, Self Tape, Rich Flu o el debut de Mario Casas com a director amb Mi soledad tiene alas.

En televisió, dos programes per a TVE, Días de Tele, amb Julia Otero, i La gran confusión, amb Xavier Sardà. Pel que fa a la publicitat, espots per a marques com Massimo Dutti - Studio, Apple, Nissan o Toyota Gr Sport i els videoclips del grup Stay Homas, Here to play, i de la cantant Shakira amb Te felicito i Don't you worry (acompanyada per Black Eyed Peas i David Guetta).

Pel que fa als rodatges acadèmics, la majoria de projectes han estat d'estudiants de l'ESCAC, també ubicada a la ciutat. 

El Parc Audiovisual i Terrassa Film Office, membres de la xarxa Catalunya Film Commission i Spain Film Commission, s'ofereixen al sector nacional i internacional com una autèntica ciutat Film Friendly sempre a punt per acollir rodatges.