1 de 10
Natura

Tarzandez, l'influencer de Terrassa de viatges: «Per estimar la natura i els animals, primer se'ls ha de conèixer»

Àlex Hernández ha viatjat per tot el món gravant contingut i ja acumula 580.000 seguidors a Tik Tok i 30.000 a Instagram

La passió de l'Àlex Hernández per la natura va començar de petit, vivint a Vacarisses | Cedida
per Marina Torras, Terrassa | 25 de febrer de 2023 a les 10:25 |
Viatjar, una càmera en mà i els cinc sentits posats en els espais naturals més exòtics formen el còctel perfecte per l'Àlex Hernández, el terrassenc de 24 anys que cada cop està més a prop del seu somni: poder dedicar-se a ser creador de contingut de viatges, animals i natura. Amb nom d'usuari Tarzandez, l'influencer ja acumula 580.000 seguidors a Tik Tok i 30.000 a Instagram, amb posts i vídeos que ensenyen el seu dia a dia en diferents països. Alguns ja acumulen més d'un milió i mig de visualitzacions, com el del rescat d'un gos al desert del Marroc. 
 
@tarzandez Rescate de un cachorro en el desierto de Marruecos 🐶 #tarzandez #rescateanimal #rescatedeanimales #animalesrescatados #animalestiktok #animalesvirales #animalplanetlatinoamerica ♬ sonido original - Tarzandez

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALEX HERNÁNDEZ (@tarzandez)


La passió de l'Àlex Hernández per la natura va començar de ben petit, vivint a Vacarisses. El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac va servir-li de bressol per gravar vídeos als 13-14 anys, i crear el seu canal de Youtube actual. Va estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, però després de seguir amb un màster a l'ESCAC de cinema documental, va adonar-se que la seva passió era oferir contingut audiovisual a l'audiència, fugint del periodisme tradicional. 


L'influencer va formar-se en especialització, comportament i biologia de primats, a més d'estudiar també els rèptils i amfibis i fer un curs d'herpetologia. Els animals són una part molt important del contingut a les xarxes de Tarzandez, i així va començar ajudant els del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), volent oferir una funció educativa a l'audiència, a més d'entretenir. En un d'aquests vídeos virals -ja acumula 1.3 milions de visualitzacions- gravats al centre apareix una tortuga caimà, bastant perillosa. El vídeo va ser publicat per pàgines de vídeos virals, com Cabronazi. 

 
@tarzandez Con esta tortuga no se juega😳#tarzandez #animalestiktok #animalescheck #serpiente🐍 #animalesvirales #animalplanetlatinoamerica ¡ ♬ sonido original - Tarzandez


"Per estimar alguna cosa, especialment la natura i els animals, primer se'ls ha de conèixer molt. Per això, sempre intento que les explicacions als meus vídeos s'entenguin molt bé", expressa Tarzandez. El creador de contingut vol enviar també un missatge contundent, de cara a la protecció dels animals: "Els animals exòtics han d'estar a la natura i en llibertat, no en captivitat", explica. Entre els episodis que més el van impactar, tenint en compte que en ocasions troba espècies perilloses, són els del rescat d'una víbora velluda a Costa Rica i l'observació d'un cocodril americà, en un centre de rescat de Mèxic. 

El que realment mou l'Àlex, però, és l'adrenalina de viatjar i conèixer llocs nous, ja que sempre s'ha considerat un aventurer intrèpid. El primer contacte que va fer amb un país estranger per tal de gravar vídeos va ser el Perú, i des de llavors ha visitat Panamà, el Marroc, Costa Rica, Mèxic, Tailàndia... la llista continua, i en els pròxims projectes pendents té Lapònia i retornar al Marroc. Vol compartir les anècdotes que visqui durant els viatges, com la descoberta d'una cova que va fer al Marroc. Un dels països que li crea gran curiositat, i que espera visitar pròximament, és Austràlia. 
 
 

 

Participació