Demanen dos anys de presó per un veí de Terrassa per insults homòfobs a l'alcalde Ballart

L'home va pintar creus gammades al costat del nom de l'alcalde i del PSC

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart | Juanma Peláez
Redacció
16 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:32h
La fiscalia demana dos anys de presó, 5.400 euros de multa i quatre anys d'inhabilitació més per a professió docent o de temps lliure per a un home per insultar l'alcalde de Terrassa Jordi Ballart per la seva condició sexual, així com al PSC.

Entre octubre del 2019 i març del 2020, l'home va fer diverses pintades i va enganxar cartells titllant Ballart de "maricón" i insultant també el PSC, adjuntant-hi esvàstiques. A més, la fiscalia reclama que l'acusat pagui els 685 euros que van costar els treballs de reparació del mobiliari urbà pintat o danyat. El judici s'ha celebrat aquest dijous a l'Audiència de Barcelona.

Entre els missatges, destaquen els que posava 'Ballart maricón' amb una esvàstica; 'PSOE, putas, puteros, Ballart maricón, PSC hijos/as de puta', també amb esvàstica; o 'Tu a trabajar y pagar, Ballart a cobrar y mariconear'.

Segons la fiscalia, l'acusat, veí de Terrassa, "mogut per l'animadversió, l'orientació homosexual i les idees polítiques" de Ballart, va fer "multitud de pintades" i va col·locar cartells manuscrits en diversos espais públics o el mobiliari urbà de la ciutat, perfectament visibles per a qualsevol vianant. En els missatges "denigrava de forma obsessiva amb insults homòfobs" a Ballart, i associava el cognom Ballart amb la creu gammada nazi.