1 de 10
Barris

Barri Futur organitza la primera jornada de Cultura Comunitària a Terrassa

Són aquest cap de setmana a diferents punts de la ciutat

El cartell de les jornades de cultura comunitària de Barri Futur, aquest cap de setmana | Cedida
per Marina Torras, Terrassa | 8 de febrer de 2023 a les 19:28 |
Barri Futur, Comunalitat urbana de Terrassa, un projecte de foment de l'economia social, solidària i cooperativisme organitza les I Jornades de Cultura Comunitària a Terrassa.

Les I Jornades de Cultura Comunitària de Terrassa pretenen ser un punt de trobada, un espai per propiciar debats amb la partcipació dels agents de la cultura comunitària de la ciutat i els vectors de l’ecosistema de l’Economia Social i Solidària per teixir sinergies. Unes jornades per aportar solucions a les necessitats del territori garantint una cultura

comunitària que sigui lliure, antracista i transfeminista, per contribuir a una transformació social i econòmica per un dret real a la ciutat i per generar un sotabosc cultural més potent, accessible i just a Terrassa.

Comptaran amb la partcipació de diverses experiències de l'Àrea Metropolitana i rodalies properes a la ciutat de Terrassa, en quatre taules temàtques: Equipaments comunitaris, Esdeveniments culturals de l'ESS, Treballadores culturals i Xarxes d'espais i cultura comunitària.


Unes jornades per millorar els canals de comunicació entre aquelles experiències de cultura
comunitària i abordar reptes comuns. Promoure el debat sobre intervenció publico comunitària. Fomentar l’ús i l’accés a la cultura lliure i enfortr els processos i pràctques de resistència a l’ordre colonial i al sistema de fronteres. Des de Barri Futur volen generar una cultura comunitària amb perspectva feminista transinclusiva que visibilitzi la importància del treball reproductu i de cures com a element essencial de la producció cultural comunitària.


Les jornades tindran lloc a tres espais comunitaris de la ciutat, al Centre Social Ateneu Candela (c/Montserrat, 136) on es realitzaran les quatre taules debats, al Casal Popular La Tafanera (c/Sant Gaietà, 125) on dissabte es podrà gaudir del dinar i, finalment, el networking i cloenda tindrà lloc a Casa de la Música de Terrassa (c/ de Mare de Déu dels Àngels, 76).

El programa detallat de la jornada està aquí, i la inscripció és gratuïta a través del formulari online.

Programa de les jornades 

Divendres 10 de febrer
18h. TAULA 1. Equipaments comunitaris
• Nau Bostik
• Ateneu Popular de 9 Barris

Dissabte 11 de febrer
10h. TAULA 2. Esdeveniments culturals de l’ESS
• Festival Esperanzah
• Fira d’Economia Social i Solidària Migrant Antiracista
11.30h TAULA 3. Treballadores culturals
• Cooperativa La Murga
• Perifereia Cimarronas

14.30h – 15.30h Dinar al Casal La Tafanera (c/Sant Gaietà, 125)

16.30h. TAULA 4. Xarxa d’espais i cultura comunitària
• Lleialtat Santsenca i XeC
• Comunalitat Urbana de Manresa
• Impuls Cooperatiu de Sants

18:30h Networking i cloenda a Casa de la Música amb playlist de Judit K.

 

Participació