S'inaugura el nou espai d'activitats de la planta de convalescència de l'Hospital de Terrassa

L’obra ha comptat amb la col·laboració de Kern Pharma, la Fundación Manuel Lao i OK Sofàs. La iniciativa s’emmarca en el projecte d’humanització del Pla Estratègic 21-24 del Consorci Sanitari de Terrassa

El CST compta, des de fa uns anys, amb un equip de voluntariat i un dels seus programes és la dinamització a la 8a planta
El CST compta, des de fa uns anys, amb un equip de voluntariat i un dels seus programes és la dinamització a la 8a planta | Ajuntament de Terrassa
Redacció
01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:36h
Aquest dimecres ha tingut lloc l’acte d’inauguració del nou espai d’activitats de la planta de Convalescència de l’Hospital de Terrassa, que ha estat remodelada amb la col·laboració de Kern Pharma i la Fundación Manuel Lao i amb la donació de mobiliari per part d’OK Sofàs.

La iniciativa, emmarcada dins el Projecte d’Humanització del Pla Estratègic 21-24 del Consorci Sanitari de Terrassa, pretén millorar la qualitat de vida dels pacients durant la seva estada, adaptant els espais comuns per tal de donar-los una major utilitat, facilitant la realització d’activitats grupals i com a espai d’ús de les famílies. El perfil de pacient d’aquesta planta sol ser un pacient geriàtric, amb familiars i acompanyants de certa edat que els fan companyia durant l’ingrés, així com voluntaris de diferents entitats.

El CST compta, des de fa uns anys, amb un equip de voluntariat i un dels seus programes és la dinamització a la 8a planta, acció que es veia molt limitada fins ara per la situació d’aquest espai. Gràcies a les aliances amb empreses i entitats promogudes per l’àrea de Mecenatge del CST la remodelació de l’espai és ja una realitat.

L’objectiu de la remodelació ha estat oferir un espai adequat per a la realització d’activitats grupals, dinamització i convivència que permeti la socialització dels pacients entre ells i les seves famílies, així com la continuïtat de les activitats assistencials i exercicis proposats per fisioteràpia i teràpia ocupacional. Un altre objectiu també ha estat humanitzar l’espai i incorporar elements que afavoreixin l’estimulació cognitiva i/o sensorial, tant a nivell individual com grupal.

Inauguració de la sala de la planta de Convalescència
L’acte s’ha iniciat amb la descoberta de la placa del nou espai d’activitats de la planta 8a de Convalescència per part d’August Sáenz, president del CST; Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; David Ferràndiz, director de la Regió Sanitària del Vallès Occidental Oest del CatSalut; Manuel Garrido, director general de Kern Pharma, Esther Lao, patrona executiva de la Fundación Manuel Lao i Glòria Bosch representant d’OK Sofàs.

Els assistents han visitat l’espai i han pogut canviar impressions amb els pacients i les seves famílies i conèixer les activitats que s’hi porten a terme.

L’acte ha seguit a la Sala Joan Costa Roma, amb els parlaments de Manuel Garrido, director general de Kern Pharma que ha destacat que “estar a prop del pacient no significa només afavorir el seu accés a medicaments per tractar les patologies sinó cuidar del seu benestar de manera integral”. 

Esther Lao, patrona executiva de la Fundación Manuel Lao ha recordat el grau d’implicació de la fundació envers la ciutadania a través de la participació en diferents projectes del CST com són l’adaptació dels espais de la planta de pediatria, el fer possible que els infants gaudeixin de Pallapupas Pallassos d’Hospital i la donació que va permetre incorporar respiradors durant la pandèmia de la COVID-19. 

Per la seva banda Antònia Villalba, directora d’Infermeria del CST, ha presentat l’Àrea de Mecenatge del Consorci destacant la importància de fer uns entorns més amables i acollidors pels pacients i els beneficis sobre la seva salut.

L’acte ha clos amb la taula rodona La importància d’humanitzar espais en l’entorn sanitari, a càrrec de Mireia Llonch, directora de l’Àmbit de Geriatria i Dependències i d’Eli Venzal i Carlos Carrillo, representants del Voluntariat del CST.