Xavi Coral i Carles Pons, nous membres del patronat de LaFACT

La Factoria Social de Terrassa amplia el seu patronat a un total de 13 membres. El formen les institucions més rellevants de Terrassa, així com persones de referència i amb fortes arrels a la ciutat

Xavi Coral i Carles Pons, terrassencs i nous membres del patronat de LaFACT
Xavi Coral i Carles Pons, terrassencs i nous membres del patronat de LaFACT | Cedida
Redacció
01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:40h
LaFACT, la Factoria Social de Terrassa, ha nomenat aquesta setmana dos nous membres al seu patronat: Xavi Coral, periodista i presentador de TV3, i Carles Pons, soci fundador de The Yellow Nest. Amb aquestes noves incorporacions, LaFACT es referma en el seu compromís de servei a la ciutat i a les persones de Terrassa. Els 13 membres del seu patronat són de reconeguda trajectòria professional i amb arrelament a la ciutat.

Xavi Coral (Terrassa, 1971) és periodista i presentador a la Televisió de Catalunya. Llicenciat
en Periodisme, va iniciar la seva carrera a Canal Terrassa i al diari L'Actualitat de Terrassa. Ha presentat diferents edicions del Telenotícies, a més d’altres programes com Àgora al Canal 33 o Divendres a TV3. Recentment ha estat corresponsal de la televisió catalana a Brussel·les i des de 2020 condueix el Telenotícies migdia. Pel que fa a la seva vinculació amb la ciutat, Xavi Coral havia estat voluntari als tallers de Fupar i fou Capgròs de l’any al 2002.

Carles Pons (Terrassa, 1967) és fundador i copropietari de The Yellow Nest, un holding d’eficiència energètica que agrupa sis empreses, entre aquestes, SMILICS Technologies, de la que Pons és director general des de 1991, dedicada als sensors intel·ligents i els equips que controlen i mesuren l’estalvi energètic. Carles Pons continua així l’estela del seu pare, Ramon Pons, fundador de Circutor, empresa terrassenca de reconegut prestigi internacional. A més, Carles Pons també ha estat membre d’entitats econòmiques de Terrassa, com la Cambra de Comerç de la que en fou vicepresident de 2013 a 2019.

El Patronat de LaFACT el formen l’Ajuntament de Terrassa, la Cambra de Comerç de Terrassa, la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa, la Fundació Busquets, l’Institut Industrial de Terrassa, la Cecot, el Col·legi d’Advocats de Terrassa, Leitat i Mútua de Terrassa, així com persones de reconegut prestigi a la ciutat.

LaFACT, la Factoria Social de Terrassa, crea oportunitats per a persones amb discapacitat
intel·lectual, gent gran i en l'àmbit cultural, gràcies al suport de les persones i entitats que confien en els productes i serveis de les seves socioempreses. El seu patronat és l’òrgan gestor encarregat de vetllar pel compliment d’aquest propòsit i de donar veu a les persones de Terrassa, que són la raó de ser de l’entitat.