Què fer aquest cap de setmana a Terrassa: 4 i 5 de febrer

Et proposem un seguit d'activitats de tot tipus perquè passis un bon cap de setmana a la nostra ciutat

02 de febrer del 2023
Actualitzat el 26 de maig a la 13:32h
La Bella Dorment, funció a LaFACT Cultural aquest cap de setmana
La Bella Dorment, funció a LaFACT Cultural aquest cap de setmana | LaFACT Cultural
La nostra ciutat és plena d'ofertes culturals, esportives, familiars i de tota mena per entretenir petits i grans. Sempre hi ha coses a fer a Terrassa -algunes més originals que d'altres- però, si no saps què fer aquest cap de setmana, t'oferim unes quantes idees que segur que t'animaran. Els límits els poses tu! 

Teatre i dansa
És un molt bon cap de setmana per gaudir del teatre, ja que Terrassa ofereix moltes ofertes diferents per a tots els públics i gustos. El Teatre Principal t'ofereix dissabte l'obra Yerma, de Federico García Lorca, amb producció del Teatre Lliure. L'obra, que protagonitza l'actriu María Hervás, es podrà veure dissabte a les 20h i és un poema tràgic sobre una dona que no aconsegueix ser mare. El mateix dissabte, a les set de la tarda, es farà la descoberta d’una placa dedicada a Federico García Lorca a la façana del Teatre Alegria, que commemora el seu pas per la ciutat. 

Diumenge, el mateix Teatre Principal t'ofereix a les 18 hores l'obra El Retorn,  guanyadora del Primer Premi de Teatre Àngels Poch 2021 d’Òmnium Cultural de Terrassa. Amb Jaume Clapés, Agnès Hernàndez, Joan Romeu, Olga Torrents i Dolors Castells i a càrrec de l’Esbart Teatral de Castellar del Vallès, El Retorn és una obra que descriu el xoc emocional que es produeix entre antics amics de joventut, pertanyents a diferents ètnies de Bòsnia- Herzegovina, quan es retroben després de la guerra, al cap dels anys, en situacions personals molt diferents.

LaFACT Cultural sempre és un encert, especialment quan es tracta de dansa. Aquest cap de setmana, podràs gaudir tant dissabte com diumenge de l'obra mestra del ballet clàssic La Bella dorment. El Ballet Clàssic Internacional, amb seu a la República Txeca, interpreta aquest relat màgic amb música de Txaikovski i coreografia de Petipà. La bella dorment es podrà veure en dues funcions el dissabte 4 a les 20h i diumenge 5 de febrer a les 18h. 

I, si encara vols més dansa, l'Auditori de Música de Terrassa et presenta diumenge a les 12 hores Pere i el Llop, del Ballet Contemporani de Catalunya, dins del cicle Terrassa Clàssic Kids. No saps de què va? En Pere era un jove entremaliat que vivia amb el seu avi en una cabana al mig del bosc. Des de sempre havia conviscut amb els animals que hi habitaven convertint-se en el seu millor amic i defensor.

Si vols gaudir de la música...els millors concerts  
La Nova Jazz Cava mai falla quan es tracta de la millor música -especialment si es tracta de jazz, tot i que ofereixen concerts de tota mena-. Aquest dissabte, prepara't perquè arriba a les 22 hores Miquel Galceran Trio, un concert de presentació del projecte més personal de Miquel Galceran, anomenat «Quadern de viatge», en el qual l'acompanyen Dani Comas (guitarra) i Ramon Prats (bateria).

I diumenge és el torn de Boxetsa les 20 hores. Boxets és un grup de rock cantat en català format l’any 1995 a Terrassa, però que actualment té també un peu a La Pobla de Segur i a Sant Boi de Llobregat. Amb 5 discs editats (Quimera, 2003; Follia, 2008; Æntropia, 2012; A prop, 2016; Gris, 2022) Boxets té una llarga trajectòria en el panorama musical del nostre país. La seva música es pot catalogar genèricament dins el rock, tot i que combinen temes que van des del pop-rock fins al rock més enèrgic.

Partits decisius
També és un cap de setmana decisiu per l'esport a la ciutat, i especialment si t'agrada la natació. Les instal·lacions del CN Terrassa tornaran a acollir des d’aquest divendres i fins diumenge el millor de la natació catalana amb la disputa de l’Open Internacional Catalunya, la primera prova de la temporada en piscina de 50 metres. Serà la setzena edició de l’Open que se celebri al club egarenc. Aquesta cita, a més, acull el Trofeu Ciutat de Terrassa-Memorial Jaume Cardellach, puntuable pel Circuit Català. La prova també ha estat inclosa enguany en el circuit de la Federació Espanyola, el Grand Prix de natació.

El campionat, que es desenvoluparà en dobles sessions de matí i tarda durant tres jornades, comptarà amb la participació de 527 esportistes (283 nedadores i 244 nedadors) de 68 clubs catalans. El CN Terrassa disposarà d’un equip format per 19 nedadores i 24 nedadors.