Dominic Kipkirui i Nancy Jepleting marquen el rècord de La Mitja Marató de Terrassa

Ambdós atletes kenyans han trencat el marcador d'edicions anteriors i han tingut la millor puntuació, tant en categoria masculina com en femenina

La sortida de la Mitja Marató Terrassa, el passat diumenge a les 10h, amb els corredors que van resultar guanyadors al davant
La sortida de la Mitja Marató Terrassa, el passat diumenge a les 10h, amb els corredors que van resultar guanyadors al davant | Ajuntament de Terrassa
30 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:47h
Els atletes kenyans Dominic Kipkirui i Nancy Jepleting s'han imposat en la 23ena edició de la Toyota Mitja Marató de Terrassa d'aquest diumenge amb unes puntuacions de rècord, les millors assolides mai en la cursa, tant en la categoria masculina com en la femenina. Kipkirui ha obtingut un temps d’1.03’14” en la cursa masculina i Jepleting ha marcat 1.12’41” en la femenina, en una competició esportiva que ha comptat amb 2.500 participants. 
 

Els tres guanyadors de la Mitja Marató Terrassa, en categoria masculina Foto: Instagram de la Mitja Marató Terrassa

 

Les tres guanyadores de La Mitja Marató Terrassa, en categoria femenina Foto: Instagram de la Mitja Marató Terrassa


Seguint amb la categoria masculina, el segon lloc ha estat pel kenyà Peter Kariuki Wanjiru, que ja prometia ser una de les grans atraccions de la Mitja Marató, amb un temps d’1.04’23”. L'ucraïnès Mykola Nyzhnyk ha completat el podi amb el tercer lloc i una marca d’1.06’16”. 

El podi femení també ha comptat amb presència ucraïnesa. Olga Nyzhnyk, que ha marcat un temps d'1.14'11", també ha estat per sota del rècord de la cursa i s'ha col·locat en segona posicióAude Korotchansky ha estat la tercera de la categoria femenina amb un temps de 1.15’46”. 

Santi Centelles
Pel que fa a la cursa Santi Centelles (5km), que també va dur-se a terme diumenge, el guanyador masculí ha estat el mateix de l’any passat, el campió paralímpic Yassine Ouhdadi, amb un registre de 15’37”. Ouhdadi té una deficiència visual i és un dels atletes més destacats de l’escenari paralímpic a nivell mundial. 
 

Els tres guanyadors de la Santi Centelles, en categoria masculina Foto: Instagram de la Mitja Marató Terrassa

Les tres guanyadores de la cursa Santi Centelles, en categoria femenina Foto: Instagram de la Mitja Marató Terrassa



Ramon Pons ha estat el segon classificat de la prova masculina amb 16’17” i David Guiamet ha completat el podi amb 16’26”. En la prova femenina, Marta Romero també ha repetit victòria i ha estat la guanyadora amb una marca de 19’12”, mentre que la segona plaça ha estat per a Elisabet Martín amb 19’15” i Airina Guillén ha estat tercera amb 19’27”.