Un centenar de persones es manifesten a Terrassa al crit de «No al Quart Cinturó»

La concentració ha estat convocada per ADENC i l'Assemblea Ecologista de Terrassa - La Paparola

ADENC també ha convocat concentracions de rebuig al Quart Cinturó a Sabadell i Granollers
ADENC també ha convocat concentracions de rebuig al Quart Cinturó a Sabadell i Granollers | Marina Torras
27 de gener del 2023
Actualitzat a les 18:33h
"S'ha utilitzat el territori com a moneda de canvi per decidir uns pressupostos, però no és el model de mobilitat que el Vallès vol. Estem parlant d'una infraestructura que encara ampliarà més els cotxes en un context d'emergència climàtica", ha declarat Esther Querol, representant de l'Assemblea Ecologista de Terrassa - La Paparola i membre de la Junta de l'ADENC. Les paraules han ressonat en la concentració de rebuig al Quart Cinturó, aprovat finalment per ERC en les negociacions amb el PSC pels pressupostos de la Generalitat. 
 

Jovent Republicà també s'ha unit a la concentració de rebuig Foto: Marina Torras


Un centenar de persones han acudit a la concentració d'aquest dijous davant de l'Ajuntament de Terrassa, així com també estava convocada a Sabadell i a Granollers. A Terrassa, un cor de gent ha exclamat "No al Quart Cinturó" amb la idea de defensar un model ferroviari i de transport públic per davant de les carreteres i el transport privat. A més, Querol defensa que el Quart Cinturó és una infraestructura caduca i que no s'esperaven la decisió final del govern d'acceptar-la. "La decisió d'ERC ha estat una sorpresa, ha torçat el braç a últim moment. És xantatge ambiental", ha afegit la representant ecologista. 

Pel que fa a la reducció del trànsit de pas a Terrassa, que els defensors de la infraestructura argumenten que s'aconseguiria amb la Ronda Nord, La Paparola es posiciona en contra: "No és així. Estudis científics ho demostren: amb més carreteres no s'aconsegueix fer desaparèixer els cotxes, és al contrari: només n'apareixen més", ha finalitzat Querol. 

Fa pocs dies, La Paparola va penjar tres pancartes de rebuig al Quart Cinturó al llarg de la B-40 en diferents punts de la ciutat, acusant el PSC i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, de "negacionistes climàtics" i de clamar la revolució verda per després aprovar infraestructures que atempten contra el medi ambient. Després de la concentració d'aquest dijous, l'Assemblea ha cridat a la mobilització ciutadana en contra de la infraestructura i ha declarat que al llarg dels dies es duran a terme més reivindicacions al Vallès.