Condemnen Roger Verdaguer a una pena-multa de més de 2.000 euros

El terrassenc és acusat de desobeir l'autoritat durant la manifestació per protestar contra la inhabilitació de Quim Torra, antic President de la Generalitat

En Roger Verdaguer moments abans del judici als Jutjats de Terrassa
En Roger Verdaguer moments abans del judici als Jutjats de Terrassa | Marina Torras
27 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:47h
Ja ha sortit la sentència del cas d'en Roger Verdaguer, el terrassenc antic CDR que va ser detingut el 28 de setembre de 2020 durant la manifestació a la ciutat per protestar per la destitució del Quim Torra, fins llavors President de la Generalitat de Catalunya. 

En un principi, la fiscalia demanava una pena de 12 mesos i 5.000 euros de multa o bé 6 mesos de presó de manera efectiva per a l'acusat, amb un delicte de desobediència i resistència a l'autoritat. Després de múltiples concentracions i manifestacions organitzades per La Traca, Coordinadora Antirepressiva de Terrassa, una multitud d'unes dues-centes persones van acompanyar en Roger fins als Jutjats de Terrassa el 16 de novembre, dia del judici, amb l'assistència també de Quim Torra i Laura Borràs. 

Ara, en Roger ja ha rebut la sentència: la fiscalia el condemna a una pena-multa de 12 mesos que suma 2.190 euros. "Jo estic amb la consciència tranquila, i tota la gent que em dona suport m'aporta una gran força", esmenta Verdaguer, que segueix ferm en la idea que ell creu en la justícia, però que les lleis estan adulterades. El més probable és que l'embarguin i no entri finalment a la presó, però ell es queda amb el sentiment de "No estàs sol" que li aporta la gent que li dona suport. 

Com a protesta, La Traca ha organitzat una nova concentració aquest divendres a les 19.30 hores davant del Raval de Montserrat.