Laura Orihuela, la jove escriptora de Terrassa que demana ajuda per poder publicar el seu primer llibre

"Papallones a la panxa" és el primer conte que va dedicat a ajudar els infants a descobrir l'amor a través de la bisexualitat

La Laura Orihuela té 23 anys i va estudiar Periodisme, a més d'especialitzar-se en gènere i sexualitat
La Laura Orihuela té 23 anys i va estudiar Periodisme, a més d'especialitzar-se en gènere i sexualitat | Cedida
26 de gener del 2023
Tot va començar sent un Treball de Final de Grau mentre estudiava la carrera de Periodisme, i ha acabat convertint-se en el seu primer llibre: Papallones a la panxa. Ara, després d'especialitzar-se en estudis de gènere i sexualitat, vol publicar-lo. "Volia escriure un conte no només per acompanyar els infants en el descobriment de l'amor amb la bisexualitat, sinó per crear referents per a ells que no siguin heteronormatius. Volia sortir-me de la norma", expressa la jove escriptora terrassenca Laura Orihuela, de 23 anys, que ha escrit el primer conte per infants que parla obertament de la bisexualitat.

Així, el conte vol ser una eina pedagògica per ajudar els petits a entendre la seva orientació sexual a través de la Blau, la nena protagonista que sent "papallones a la panxa" després d'estar amb l'Aran, un amic seu, i la Vinyet, una amiga que fa a l'escola.  

La Laura, però, s'ha trobat amb un fort mur a l'hora de publicar el conte: cap editorial li acceptava, i la jove terrassenca està convençuda que té a veure amb la temàtica del llibre i el fet que algunes editorials siguin "més clàssiques". Finalment, una editorial ha acceptat publicar el llibre, però demana 2.400 euros per a cobrir els costos del procés. Com que la Laura per si mateixa no pot assumir el cost, ha decidit crear una campanya a través de les xarxes i la plataforma catalana de crowdfunding Verkami. 

 

Hi ha, però, un obstacle: si no aconsegueix els diners en 40 dies, la plataforma retornarà totes les aportacions a aquelles persones que hagin donat. El Verkami està actiu des de fa sis dies i, per ara ha aconseguit uns 800 euros, un 43% del seu objectiu, marcat en 2000 euros. La Laura ofereix certes recompenses amb cada donació, des de l'entrega del llibre un cop publicat amb una donació de 16 euros, fins a l'entrega de tres contes signats, tres punts de llibre il·lustrats, una totebag il·lustrada i una versió en digital del conte amb una donació de 65 euros. 

La campanya en vídeo a les xarxes ha ajudat que en poc temps hagi guanyat més visibilitat i més gent s'hagi ofert a ajudar econòmicament. A més, una altra editorial també s'ha ofert a publicar-li el llibre, tot i que també li demana un cost elevat.