Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior: «Terrassa és una ciutat segura. Ho testimonien les dades»

La Junta Local de Seguretat ha conclòs que Terrassa es troba un 21% per sota de la mitjana catalana pel que fa a fets delictius, segons han anunciat el conseller d'Interior i l'alcalde de la ciutat

23 de gener del 2023
Actualitzat a les 18:47h
Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, a la roda de premsa per presentar les dades sobre seguretat a Terrassa
Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, a la roda de premsa per presentar les dades sobre seguretat a Terrassa | Ajuntament de Terrassa
Terrassa ha rebut aquest dilluns la visita del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per tal de valorar la seguretat de la ciutat juntament amb l'alcalde, Jordi Ballart, un dia abans del ple extraordinari de seguretat convocat pel PSC Terrassa. 

Elena ha conclòs que "Terrassa és una ciutat segura. Ho testimonien les dades". Dades positives, que afirmen que Terrassa es troba un 21% per sota de la mitjana catalana pel que fa a fets delictius, i que el mateix Elena considera "una dada molt rellevant". Concretament, Terrassa és la cinquena ciutat més segura de Catalunya i la 18ena de l'Estat. 

Ballart ha volgut agrair la cooperació de la Generalitat i el Govern de l'Estat amb l'Ajuntament de Terrassa i també ha evidenciat que els delictes s'han reduït en un 7% des del desembre de 2019 fins al desembre del 2022. "Les dades són objectives. Per tant, demanem als partits polítics que deixin de donar dades falses i d'emprar la seguretat com a discurs de la por, propi de l'extrema dreta", ha manifestat l'alcalde, referint-se a la convocatòria del PSC del ple extraordinari de seguretat, després que el partit expressés que Terrassa no era una ciutat segura. 

"Treballarem per millorar la percepció de la ciutadania sobre la seguretat a la ciutat", ha continuat Ballart, tenint en compte que la primera preocupació dels ciutadans egarencs que marcava el darrer baròmetre municipal era la inseguretat. L'alcalde també ha afegit que ja compten amb 275 efectius de Policia Municipal, més a prop dels 300 desitjats i lluny dels 209 que hi havia a principis de mandat.

Futures inversions i convocatòries públiques
Elena ha posat en èmfasi la importància de la proximitat i la coordinació dels cossos en tots els àmbits: policials, sanitaris i des de les administracions. El conseller destacat que pròximament sortiran noves convocatòries de Mossos d'Esquadra, Bombers i Agents Rurals. En poc temps es convocaran 850 places de Mossos, 250 de Bombers i 100 d'Agents Rurals, i a finals d'any tres més de cada professió, amb el mateix nombre de places. 

"L'objectiu és que el cos de Mossos d'Esquadra arribi a 22.000 agents el 2030. Ara en tenim 18.000", ha continuat Elena, que ha posat en valor la inversió del Departament i el pròxim Parc de Bombers de Terrassa, que compta amb 6 milions d'euros.