1 de 10
Donants de sang

Més d'un miler de pacients es beneficiaran de les donacions al Banc de Sang de Terrassa

La Marató de Donants de Sang de Catalunya 2023 ha finalitzat amb bons resultats: 8.547 donacions a Catalunya i 1.180 a Terrassa

El Banc de Sang de Mútua Terrassa recorda la importància de donar regularment | ACN
per La Torre del Palau, Terrassa | 23 de gener de 2023 a les 15:00 |
La darrera edició de la Marató de Donants de Sang de Catalunya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, ha acabat amb èxit: s'han aconseguit 8.547 donacions en una setmana. Pel que fa a Terrassa, el Banc de Sang i Teixits de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa ha celebrat les donacions rebudes: en total, uns 1.180 pacients seran beneficiats. 

Desglossant, l'entitat a Terrassa ha comunicat que 479 persones s'han apropat a la campanya, 380 persones han donat sang i 39 plasma, 60 persones han vingut a donar, però per algun motiu no han pogut (oferiments), 33 persones han fet la seva primera donació (nous donants) i 33 persones s'han inscrit al Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO). 


Tot i celebrar les donacions, el Banc de Sang de Mútua Terrassa recorda la importància de donar regularment. Té les seves portes obertes de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 9h a 14:30, i es pot reservar cita al web donarsang.gencat.cat/mutuaterrassa.

Cada donació pot salvar fins a 3 vides, una per cada component sanguini en què es fracciona la sang (glòbuls vermells, plasma i plaquetes) i cada dia calen 1000 donacions a Catalunya per cobrir les necessitats dels hospitals.

 

Participació