1 de 10
Mobilitat

El nombre de viatgers terrassencs de FGC es dispara un 28% en l'últim any

Els usuaris puntuen amb un 7,7 el servei de les línies vallesanes

Un tren de FGC retolat amb la iniciativa ‘Tren del Silenci’ | FGC
per La Torre del Palau, Terrassa | 23 de gener de 2023 a les 13:20 |
Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha tancat el 2022 amb prop de 80 milions d'usuaris a les línies metropolitanes. Una xifra que suposa la recuperació del 90% del trànsit previ a la pandèmia i un increment d'un 30% respecte a la demanda del 2021. 

En un comunicat, la companyia detalla que, enguany, la línia Barcelona-Vallès ha sumat més de 57 milions de viatges mentre es registrava un augment en el nombre de passatgers a Sabadell (+31%), Terrassa (28%) i Sant Cugat (26%). Per la seva banda, la línia Llobregat-Anoia ha comptat amb 22 milions de viatges. Tot plegat, en un servei que, asseguren, ha comptat amb una puntualitat del 99%.


"Els usuaris han recuperat l'hàbit de moure's amb tren i, per tant, desplaçar-se d'una manera sostenible", ha assenyalat el president de FGC, Toni Segarra. L'empresa ferroviària es compromet a "atreure més demanda, arribar a nous usuaris i oferir una alternativa potent i atractiva de mobilitat per a tota mena d'usuaris". De totes maneres, cal recordar que les línies vallesanes ja han assolit la seva capacitat màxima després de l'augment de les freqüències i combois de finals d'any.

A partir d'un sondeig a un miler d'enquestats, FGC assegura que els usuaris valoren amb un 7,7 la qualitat del servei de les línies metropolitanes; la nota més alta dels últims anys. 

 

Participació