26 plaques fotovoltaiques d’autoconsum compartit en un edifici de lloguer social del barri de Ca n’Anglada

Tindran una potència d’uns 100 kWp i generaran 19.325 kWh d’energia a l’any

En Carles Caballero, regidor d'Urbanisme, juntament amb la instal·lació d'autoconsum de Ca n'Anglada
En Carles Caballero, regidor d'Urbanisme, juntament amb la instal·lació d'autoconsum de Ca n'Anglada | Ajuntament de Terrassa
Redacció
19 de gener del 2023
Actualitzat a les 14:09h
L’Ajuntament de Terrassa segueix impulsant la instal·lació de plaques fotovoltaiques
d’autoconsum
en els edificis municipals. Als més de 2.000 mòduls repartits en una vintena d'immobles corporatius, culturals, socials, educatius, etc, se suma ara un edifici d’habitatges de lloguer social, propietat de la Societat Municipal de l’Habitatge.

Es tracta del bloc de pisos de la plaça de Ca n’Anglada, 8-12, on s’hi han instal·lat 26 plaques fotovoltaiques d’autoconsum compartit. Aquests mòduls tindran una potència d’uns 10kWp, que generaran un total de 19.325 kWh d’energia l’any.

El cost de les obres és de 24.314 euros, un pressupost que s’inclou dins la subvenció de 50.000 euros que la Diputació de Barcelona ha atorgat a l’Ajuntament, en el marc del Programa sectorial d’actuacions per afrontar l’emergència climàtica.

La quantia restant de l’ajut es destinarà a instal·lar durant els propers mesos nous mòduls fotovoltaics en un edifici municipal, que encara està per concretar.

Pel regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, amb aquesta actuació es tracta d’ampliar les accions «per impulsar la transició energètica cap a un model més sostenible, ampliant la xarxa d’instal·lacions fotovoltaiques per produir energia renovable». Actualment, les 2.000 plaques existents en una vintena edificis municipals tenen 671kWp i generen 985.245 kWh. L’equip de Govern confia que es pugui arribar a produir l’any 2023 un milió de kWh anual, la qual cosa permetria reduir les emissions de CO2 en 150 tones.

Aquesta tasca es va iniciar en el marc del programa Terrassa Energia Intel·ligent (TEI) i, ara també, es desenvolupa dins el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que és el document estratègic que conté les accions a realitzar per assolir els objectius que la Unió Europea contempla pel 2030 de reduir en un 55% de les emissions de CO2.