Hereus del Beat estrena nou disc: «No fem ni bona ni mala merda, fem La Nostra Merda»

L'àlbum "La Nostra Merda" veurà la llum al febrer i és un símbol del "canvi de xip" del grup de rap terrassenc arran del robatori que van patir a l'estudi

Xavier Soler ‘Eluss MC’, Pau Casanovas ‘Fresko’  i Xavier Carnicé ‘Vaxx’,
Xavier Soler ‘Eluss MC’, Pau Casanovas ‘Fresko’ i Xavier Carnicé ‘Vaxx’, | Arnau Alcalà
21 de gener del 2023
"En el rap en anglès es diu que fas "bona merda". Nosaltres no fem ni bona ni mala merda, simplement és La Nostra Merda", esmenta en Xavier Carnicé, de nom artístic Vaxx, un dels integrants del grup emergent de rap en català Hereus del Beat, amb arrels terrassenques. Arran d'aquesta reflexió, la banda va escollir La Nostra Merda com a títol del seu àlbum més recent, que veurà la llum aquest febrer a totes les plataformes i també amb un concert de presentació a Terrassa. 

La banda es va originar arran de l'amistat d'en Pau Casanovas, de nom artístic Fresko, i en Vaxx, fins que més tard va unir-se Xavier Soler, de sobrenom Eluss MC i el productor Martí Galán ‘Mathew Charming’, del grup també terrassenc Galgo Lento.Jordi Arrebola els representa. Es consideren, literalment, "hereus del beat", fills del ritme de rap noranter que tan escoltaven de petits i que conté l'essència de les cançons que produeixen, amb referències com el raper d'Estats Units 2Pac. Amb un punt reivindicatiu de la seva llengua mare, una bona dosi d'autoestima i crítica social: "Volem ensenyar a les noves generacions que el rap en català també existeix, tot i que és probablement el gènere menys comercial", afirma Eluss MC. 



El nou àlbum comptarà amb vuit temes, tres dels quals ja han sortit a la llum: Big Mac, Camping Gas i Diga-li al Dj. En primícia, Hereus del Beat ens revela que dos dels hits que encara no han sortit guarden un lloc especial al seu cor: Magic i 224, perquè els transporten als orígens de la banda i alhora defineixen el seu ADN actual. Unes arrels que no han perdut mai, tot i viure un episodi devastador que Fresko defineix com "un abans i un després pel grup". A finals del 2021, la banda va patir un robatori al seu estudi de gravació, que va comportar que perdessin material de so, targetes, altaveus, microfonia, cables i l'ordinador on es trobava l'àlbum en el qual portaven treballant els darrers mesos. 



El robatori els va desmoralitzar, però van aprofitar per reinventar-se i tornar més forts. Arran del concert solidari que van dur a terme a La Rasa 64, de Terrassa, van aconseguir recaptar els fons suficients per substituir tot el material. Ara bé, el disc, el van refer completament. "Des de llavors vam canviar el xip i ens ho vam prendre més seriosament", constata Fresko. Un àlbum que compta amb diverses col·laboracions, entre elles amb Rym.a, raper de terrassa, així com Yule, amb qui van col·laborar en Diga-li al Dj.