Mor l'historiador Manuel Silva Romero, impulsor de Comissions Obreres a Terrassa

Silva va dedicar-se bona part de la seva vida al sector tèxtil de Terrassa, ciutat on ha mort amb 90 anys

CCOO Catalunya lamenta la mort de Manuel Silva Romero
CCOO Catalunya lamenta la mort de Manuel Silva Romero | CCOO Catalunya
18 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:04h
Manuel Silva Romero, originari de Nerva (Huelva, 1932) va morir el passat diumenge amb 90 anys a Terrassa, ciutat on va dedicar part de la seva vida.

Primerament, va treballar a la mineria a Huelva i  posteriorment va emigrar a Suïssa. En tornar a Espanya, Silva va treballar al sector del tèxtil a Terrassa. Dedicant-se a aquest sector va obrir-li els ulls per entrar en contacte amb Comissions Obreres, ja que veia com els treballadors al ram del tèxtil creixien i les condicions laborals minvaven. Per la seva solidaritat, com un dels seus principals valors, va impulsar el moviment sindical de les Comissions Obreres a Terrassa.

CCOO de Catalunya lamenta profundament la pèrdua de Manuel Silva, que considera "company, amic i històric dirigent del sector del tèxtil del sindicat de CCOO del Vallès Occidental". Segons aquells que el coneixien, en Manuel era un home compromès i lluitador contra les injustícies laborals i socials i va estar col·laborant amb el sindicat fins als últims dies de la seva vida. 

"Que la terra et sigui lleu, estimat company!", han declarat de CCOO Catalunya. La cerimònia d'acomiadament es va dur a terme el passat dimarts al matí a l’Espai Temple del complex funerari municipal de Terrassa.