El tercer sector de Terrassa constitueix una Taula d’Acció Social

Les entitats fundadores treballaran conjuntament per a la millora del benestar de les persones amb necessitats socials no cobertes

Representants de les entitats fundadores de la taula d'acció social
Representants de les entitats fundadores de la taula d'acció social | Cedida
Redacció
12 de gener del 2023
Actualitzat a les 19:04h
El tercer sector de la ciutat s’agrupa. Aquest dimecres s’ha contituït la Taula d’Acció Social de Terrassa, una entitat sense finalitat lucrativa, que té com a missió aglutinar, “amb el consens més ample possible”, les entitats del tercer sector social de Terrassa, amb l’objectiu de treballar per a la millora del benestar de les persones amb necessitats socials no cobertes i en qualsevol situació de vulnerabilitat i de manera prioritària per a la seva inclusió social.

La creació de la Taula s’ha promogut des del tercer sector local i és el resultat de tres anys de treball conjunt i col·laboració de les entitats fundadores: ALEI (representant les seves sòcies, Associació ALBA, ACAU, ActuaVallès, Càritas Terrassa, Casal de la Dona, CLL Tu Tries, Coordinadora Capaç, Església Unida, FAVT, Fundació Maria Auxiliadora, Grup ATRA, L’Heura del Vallès, Prohabitatge, Prou Barreres, Salut Mental Terrassa, Castellers de Terrassa, L’Eina, Ateneu Candela, Assoc. Daus i Esplai La Fàbrica), Creu Roja Terrassa, LaFact, Prodis, Fundació Busquets, Fundació Educativa Terrassa i AVAN; totes entitats que treballen en els diferents àmbits d’acció social a la ciutat.

Segons expliquen els seus impulsors, la Taula d’Acció Social de Terrassa també treballarà pel reconeixement de l’acció de les entitats per part dels sectors econòmics, les administracions públiques i el conjunt de la ciutat, buscant la incidència en les polítiques socials “amb una voluntat propositiva i participativa”.

“Des de l’experiència i expertesa de cadascuna de les entitats i de la valoració del potencial del treball conjunt, permanent, estable i coordinat, es posa de manifest la necessitat de la ciutat d’una organització que desenvolupi aquesta tasca fonamental, representant el tercer sector social per orientar les accions a una major efectivitat, transparència i responsabilitat”, ressalten en un comunicat.

Els fundadors de la Taula consideren que la realització d’aquesta tasca és impossible sense la implicació de l’Ajuntament de Terrassa i constaten la visió compartida de les entitats i l’Àrea de Drets Socials sobre la importància de millorar l’acció social a la ciutat a través d’una col·laboració estable i un diàleg permanent. Des de la Taula asseguren que l’Ajuntament s’ha compromès a oferir tot el suport necessari per fer-ho possible.