Terrassa acorda amb Territori millorar la mobilitat a la ciutat i les seves connexions amb la creació d'un grup de treball

Així ho han pactat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el conseller de Territori, Juli Fernández, en la reunió mantinguda aquest dimecres al matí a la ciutat

Juli Fernández ha visitat Terrassa aquest dimecres al matí i s'ha reunit amb Jordi Ballart, l'alcalde, entre d'altres
Juli Fernández ha visitat Terrassa aquest dimecres al matí i s'ha reunit amb Jordi Ballart, l'alcalde, entre d'altres | Ajuntament de Terrassa
M.T
11 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:34h
En la reunió celebrada aquest matí entre l'alcalde de Terrassa i el Conseller de Territori de la Generalitat s'ha acordat la creació d'un grup de treball estable per acordar i impulsar possibles solucions i alternatives a la millora de la mobilitat de la ciutat, a nivell intern, així com les connexions d'aquesta amb les vies de comunicació d'alta capacitat d'arribada i sortida del terme municipal.

A la trobada, ambdues institucions han posat damunt la taula la necessitat d'avançar en la mobilitat a la comarca i, en concret, a Terrassa a tots els nivells, tant en infraestructures com en serveis de transport públic.

La millora de la xarxa d’infraestructures en la segona corona metropolitana ha de ser una prioritat per al desenvolupament del territori i la projecció econòmica i social dels municipis que l'integren. Així s'ha vingut reivindicant i sol·licitant des de Terrassa des de fa anys i així s'ha traslladat al titular de Territori de la Generalitat a la reunió. Des de Terrassa es considera que caldria respectar el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), aprovat des del febrer de 2021.

[h3Millorar el peatge de Les Fonts
El grup de treball, integrat per responsables tècnics i polítics municipals i del propi Departament, tindrà per objectiu proposar i impulsar solucions per donar resposta a les necessitats concretes de Terrassa, immersa en un canvi modal pel que fa a mobilitat, així com a la seva xarxa viària, que la connecti tant amb l'àrea metropolitana com amb el Baix Llobregat. En aquest sentit, a la reunió s'ha tractat la millora de la situació del peatge de Les Fonts. Des de la Generalitat s'han compromès a estudiar el flux de trànsit de la zona, tant de la C-58 com de la BP-1503, per trobar una solució i la seva possible viabilitat.

Recepció institucional
Previ a la reunió, el Conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernàndez, ha estat rebut institucionalment a l'Ajuntament per part de l'alcalde, acompanyat pels portaveus dels Grup Municipals, i ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat de Terrassa. A la reunió de treball també hi han assistit el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert; i la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, així com del Secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas.