Ballart s'uneix amb el Bisbat de Terrassa per reivindicar la Seu d'Ègara com a Patrimoni Mundial de la Humanitat

L'alcalde es va reunir amb Salvador Cristau, Bisbe de Terrassa, per tractar la candidatura i apropar-se més al reconeixement internacional de la UNESCO

Jordi Ballart en la reunió institucional amb Salvador Cristau, Bisbe de Terrassa, el passat dimarts
Jordi Ballart en la reunió institucional amb Salvador Cristau, Bisbe de Terrassa, el passat dimarts | Ajuntament de Terrassa
11 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:40h
El passat dimarts, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va reunir-se amb Salvador Cristau, Bisbe de Terrassa, per tractar diversos temes pendents. Un d'ells,gran rellevància per a l'Ajuntament i el Bisbat de Terrassa, és la candidatura per a presentar el conjunt monumental de la Seu d'Ègara com a Patrimoni Mundial de la Humanitat, per part de la UNESCO. 

La Seu d’Ègara es va inscriure a la Llista Indicativa de la UNESCO el 2019, mateix any des que va començar a treballar el conjunt de projectes "Horitzons 2025”, que pretén tenir enllestits el 2025 per presentar la candidatura al Govern i elevar l’element històric a la UNESCO.

És un objectiu comú entre els dos actors, al qual també dona suport el teixit ciutadà. "Tenim el convenciment de la singularitat del patrimoni que tenim i seguim fent passos per assolir la nostra fita: internacionalitzar la Seu i apropar-nos al reconeixement de la UNESCO", va declarar Ballart.