Un helicòpter d'extinció d'incendis «aterra» a Terrassa per ser exposat al MNACTEC

L'exposició itinerant es podrà veure al museu a partir del 26 de gener i repassa quatre dècades d'història de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments

L'helicòpter provenia de l'aeroport de Sabadell i portava 15 anys inactiu
L'helicòpter provenia de l'aeroport de Sabadell i portava 15 anys inactiu | MNACTEC
09 de gener del 2023
Actualitzat a les 19:17h
Realment no ha "aterrat" al pati del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) de Terrassa, sinó que ha estat transportat per un camió grua des de l'aeroport de Sabadell per la C-58 i fins arribar a la Rambla d'Ègara i al museu. Es tracta d'un helicòpter emprat pel cos de Bombers de la Generalitat per a l'extinció d'incendis, i que properament s'incorporarà a l'exposició itinerant "Bombers 40 anys" que commemora les quatre dècades d'història de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments.

L'helicòpter, que porta 15 anys inactiu, podrà visitar-se per dins, formant part de l'exposició. La mostra, disponible a partir del 26 de gener, explicarà els orígens, l'evolució, el funcionament actual i els reptes de futur del cos, i comptarà també amb altres objectes que ajudaran a explicar-ne la història.
 

Un camió grua ha transportat l'helicòpter des de l'aeroport de Sabadell i fins l'MNACTEC Foto: MNACTEC


Què trobaràs a l'exposició?
Hi haurà els 4 uniformes d'intervenció que han tingut els Bombers de la Generalitat al llarg de la seva història, des del 1980, els dels grups operatius del Cos (GRAF, GRAE) i els d’altres unitats de la DGPEIS que donen suport a l’operativa dels Bombers (els Equips de Prevenció Activa Forestal, el personal tècnic operador de control o els auxiliars d’ofici forestal). Així mateix, s’hi podran veure objectes del fons patrimonials del MNACTEC relacionats amb els bombers com el Ford Model TT, remolcs extintors o la Motobomba Montserrat.

L’exposició ha estat comissariada pel Grup 14x40, integrat per personal de la DGPEIS que, a banda de la seva feina rutinària, dedica part del seu temps a la localització, restauració, conservació i divulgació del patrimoni històric dels Bombers de la Generalitat: vehicles, eines, documentació escrita, material fotogràfic i memòria oral de les persones que han format part del Cos de Bombers al llarg d’aquestes quatre dècades.

Aquesta mostra itinerant ja s’ha pogut visitar a Puigcerdà, Manresa i Vic.