Terrassa renova el descompte del 50% a la T-25 fins al 30 de juny de 2023

El preu de la T-25 seguirà sent de 9 euros, mantenint la reducció del 50% aplicada el passat mes de setembre de 2022

Un autobús de TMESA a Terrassa
Un autobús de TMESA a Terrassa | Adrià Costa
M.T
30 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:03h
L’Ajuntament de Terrassa mantindrà la reducció del 50% de la tarifa de la targeta T-25 durant el període comprès entre l’1 de gener i el 30 de juny de 2023.

La mesura s’ha pres després que el Govern de l’Estat publiqués aquest dimecres, 28 de desembre, el Reial Decret-Llei 20/2022 de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d’Ucraïna en el qual establia recolzament financer a les comunitats autònomes i entitats locals que prestin servei de transport col·lectiu urbà o interurbà i que es comprometin a implantar una reducció mínima del 50% del preu dels abonaments i títols multiviatge existents en els seus serveis, en el cas de Terrassa, la T-25.

En aquest sentit, el Reial Decret informa que el descompte de com a mínim un 20% en el preu dels abonaments o títols multiviatge ha d’anar a càrrec de les entitats locals, mentre que el Govern espanyol assumirà mitjançant subvenció la reducció del 30% del preu del bitllet.

La tinenta d’alcalde de Serveis Territorials i Seguretat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares explica que «després d'estudiar la mesura i l'afectació municipal, hem considerat de vital importància fer l'esforç per mantenir aquest benefici social, que a més coinicideix amb les mesures de promoció i foment de la mobilitat en transport public del Govern Municipal».

Modificar la vigència de la T-25
Aquesta ampliació comporta també la modificació de la vigència de la T-25 per tal que tots els títols T-25 bonificats adquirits entre l’1 de setembre de 2022 i el 30 de juny de 2023 caduquin el 15 de juliol de 2023.

Així, els títols T-25 bonificats, adquirits entre l’1 i el 30 de juny de 2023 sense estrenar, es podran bescanviar per títols del segon semestre del 2023 abonant la diferència entre la tarifa vigent al segon semestre del 2023 i la tarifa abonada al primer semestre del 2023 per aquell títol. No es faran devolucions de títols del primer semestre del 2023 utilitzats parcialment.

La resta de títols propis de TMESA mantenen les seves tarifes
Pel que fa a la resta de títols propis de TMESA, la T-Blanca, T-Hospital, T-Comerç i el bitllet senzill , el Ple Municipal el 23 de desembre va aprovar mantenir les tarifes vigents així com un ajust de les condicions de la T-Blanca per tal d’acondicionar el tram econòmic segons el percentatge d’augment de les pensions, per tal que usuaris pensionistes que ara ja no podien accedir a adquirir la targeta per l’augment de la seva pensió, poguessin tornar a obtenir aquest benefici.