«Ella vol una nina i un os de peluix, i jo veure-la somriure»

Entre 600 i 800 famílies aconseguiran regals de Reis per als seus infants a través de la campanya de recollida i entrega de joguines de la Creu Roja Terrassa

Els alumnes de l'escola El Cim Terrassa ajudant a preparar els lots de joguines de la Creu Roja
Els alumnes de l'escola El Cim Terrassa ajudant a preparar els lots de joguines de la Creu Roja | Marina Torras
30 de desembre del 2022
Actualitzat el 16 de novembre del 2023 a la 13:29h
La Irene té 4 anys i aquest Nadal està molt contenta. "He demanat als Reis Mags una nina i un os de peluix", explica somrient. Gràcies a la campanya de recollida de joguines de la Creu Roja Terrassa, podrà tenir els regals desitjats sota l'arbre la nit de Reis. La Irene ha vingut acompanyada de la mà del seu pare, esperant fora del Centre Cívic President Macià per recollir el lot de joguines. "Ella vol una nina i un os de peluix, i jo veure-la somriure", expressa el pare, que és la primera vegada que s'inscriu a la campanya de joguines de la Creu Roja. 

Ell forma part d'entre les 600 i 800 famílies que han vingut a buscar durant aquests dies els lots de joguines personalitzats que prepara l'entitat, que amb la campanya Els seus drets en joc permetran que entre 1500 i 2000 infants de totes les edats obtinguin regals de Nadal. Amb una inscripció prèvia, la Creu Roja els ha proporcionat un tiquet amb el seu número de lot, una data i una hora per recollir-los al centre cívic. 

"No els vaig poder donar res la nit del 24, així que estic molt contenta que el dia 6 es despertin i vegin tots els regals", comenta una mare de quatre infants, un d'ells d'acollida, mentre mira les joguines dins del lot que acaba de recollir. Dins de la bossa hi ha jocs de taula perquè jugui tota la família, un circuit per a cotxes, ruletes, nines i superherois. Cada lot és diferent i pensat per cada infant en particular, en funció de l'estil de joguina que demanaven per Reis. 

«Et sents com un patge reial creant els lots de joguines»
Perquè aquesta iniciativa pugui tirar endavant, hi ha molta col·laboració i feina darrere. Tothom qui volia podia comprar joguines per aquests lots, i diverses institucions i entitats de barri de la ciutat, escoles, equips esportius, establiments de joguines i diversos i particulars hi han participat, o bé amb joguines físiques o aportacions econòmiques o ajudant a preparar els lots. 

Entre ells, les empreses que formen part de la campanya són l'Ajuntament de Terrassa, Publitesa Comunicació, Fundación Manuel Lao, CECOT – Cerclemón, TMESA, Gremi de Transports i Logística de Catalunya, Diari de Terrassa, MónTerrassa, Materials Aplicacions Corporatives i Sera.fi. 

Els requisits eren que les joguines que s'entreguessin fossin noves, no bèl·liques ni sexistes i cooperatives, és a dir, que permetessin jugar tots plegats. "Tots els infants es mereixen les mateixes oportunitats. Per això, vam demanar que totes les joguines fossin noves. Per què un nen sense recursos hauria de tenir una joguina només de segona mà?", explica la Paula Fortuny, coordinadora de Creu Roja Joventut Terrassa i de la campanya de Joguines 22-23.
 

La Paula Fortuny, coordinadora de Creu Roja Joventut Terrassa i de la campanya de joguines 22-23, preparant un dels lots Foto: Marina Torras


Enguany, la pujada dels preus i la inflació, conseqüència de la guerra d'Ucraïna, ha provocat que més famílies es trobin en situació de vulnerabilitat. "Aquest increment progressiu pot arribar a posar en un segon pla per a les famílies, que prioritzen la compra de productes de primera necessitat, a la compra de joguines per als seus fills i filles", han mencionat des de l'entitat. Per aquest motiu, la família de la Irene és una de les moltes que estrena el projecte solidari aquest any. 

"Les famílies no poden agrair-nos-ho més. Et sents com un patge reial creant els lots, és màgic", acaba la Paula Fortuny.