L’Ajuntament de Terrassa i el Gremi d’Hostaleria oferiran àpats saludables a les persones sense llar

Serveis Socials derivaran les persones que no tenen garantida la cobertura de l’alimentació i que formen part del programa de sensellarisme als establiments adherits al conveni

Reunió de treball entre el tinent d'alcalde de Drets Socials, Noel Duque, i el president del Gremi d'Hostaleria de Terrassa, Xavier Gómez.
Reunió de treball entre el tinent d'alcalde de Drets Socials, Noel Duque, i el president del Gremi d'Hostaleria de Terrassa, Xavier Gómez. | Ajuntament de Terrassa
M.T
24 de desembre del 2022
L’Ajuntament de Terrassa i el Gremi d’Hostaleria de Terrassa treballen conjuntament per per tal d’oferir un àpat diari amb un preu social, inferior al preu de l’àpat al públic, a les persones sense llar que no tenen garantida la cobertura de l’alimentació.

Els serveis socials tenen diferents projectes amb què es dona resposta a la necessitat alimentària i que es presta mitjançant ajuts individuals i convenis amb entitats del tercer sector. Són projectes com el Centre de Distribució Social d’Aliments (Rebost), el conveni del menjador social signat amb la Fundació Busquets, places de menjador acordades amb la Generalitat i que es presten als casals cívics i comunitaris de la Generalitat, el conveni amb Alei per garantir l’alimentació mitjançant el projecte de la Trobada i mes de 1.400 ajuts econòmics individuals anuals en concepte de subsistència i alimentació.

El tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, explica que «ens mancava un projecte alimentari adreçat a donar resposta a les persones sense sostre de la nostra ciutat. Amb aquest conveni, volem oferir un àpat saludable a les persones sense sostre que no tenen recursos suficients per poder menjar, almenys, una vegada al dia».

El servei començarà a funcionar a partir del 2023. Des de Serveis Socials es derivaran les persones sense sostre que necessitin aquesta prestació social d'urgència als establiments adherits. Actualment, s’està tancant el conveni i el protocol que permetrà iniciar aquest nou programa.