Benvinguda del 2023 a la Seu d'Ègara de Terrassa

La rebuda a l’any nou comptarà amb l’actuació de la cantant Teresa Yanet i de la Companyia Óscar Bueno, que oferirà al públic assistent un espectacle de karaoke a l’aire lliure

Lightpainting a Terrassa.
Lightpainting a Terrassa. | Rafel Casanova (BCF)
M.T
22 de desembre del 2022
L’Ajuntament de Terrassa convida als terrassencs i terrassenques a acomiadar l’any 2022 i donar la benvinguda al 2023 amb un acte organitzat a la Seu d’Ègara, el proper dia 31 de desembre. Les persones que vulguin celebrar l’entrada d’any en el marc d’aquest conjunt històric, únic i singular, només hauran de portar portar el raïm per poder complir així amb la tradició i gaudir d’una celebració en un ambient familiar i en un marc incomparable, emblemàtic i especial.

Els i les assistents podran accedir lliurement a la plaça del Rector Homs a través del carrer Major de Sant Pere, el carrer de la Rectoria, el carrer de Joan Duch i el carrer de la Creu Gran.

L’acte començarà a les 23.30h amb l’actuació de la cantant, compositora i actriu cubana resident a Terrassa, Teresa Yanet, que oferirà al públic assistent un ampli repertori musical amb diferents estils per convidar a tothom a acomiadar el 2022 amb ritme i molta alegria. Una mica abans d’arribar a les dotze de la nit, la Companyia Óscar Bueno introduirà les campanades de Cap d’Any, fins que arribats a les 0 h, l'església de Sant Pere farà sonar les campanes de manera que tots i totes les assistents puguin celebrar l’arribada de l’any 2023 complint amb la tradició i menjant el raïm.

Un cop entrats en el nou any, serà el moment de l’inici de l’espectacle «Videoclip de Cap d’Any: Karaoke 2023», a càrrec de la Companyia Óscar Bueno, que oferirà als terrassencs i terrassenques celebrar l’arribada del nou any cantant, ballant i sobretot compartint música i bons moments. L’espectacle, que es preveu que finalitzi pels volts de la 1.30 h, comptarà amb una gran pantalla en la que es projectaran videoclips que, acompanyats de la lletra de cançons molt conegudes per tothom, convidarà les persones assistents a cantar i ballar al ritme dels temes que han marcat la música en els últims anys i participant d’aquesta activitat de karaoke a l’aire lliure.

Amb aquest acte de benvinguda al nou any organitzat per l’Ajuntament de Terrassa es vol oferir als terrassencs i les terrassenques la possibilitat de poder rebre el 2023 a prop de casa, sense haver de desplaçar-se i en un ambient molt familiar.

La regidora de cultura, Rosa Boladeras, ha explicat que: «Quina millor forma de començar el nou Any que en un espai únic i especial per els terrassencs i terrassenques com la Seu d’Ègara, compartir aquest moment tan especial amb la nostra gent i obrir una tradició que ja acostumaven a celebrar els veïns i veïnes de l’antic poble de Sant Pere a tota la ciutat». Boladeras ha afegit que «Ajuntament, parròquia i Associació de veïnes i veïns del barri han treballat plegats per poder oferir a les famílies aquesta proposta participativa amb la que es vol donar la benvinguda a un nou any que esperem sigui molt positiu per a tothom»

Dispostius previstos
Un dispositiu de seguretat vetllarà pel correcte desenvolupament de l’activitat i es podrà accedir lliurement a la Plaça del Rector Homs des de qualsevol de les vies d’accés habituals. Per motius de seguretat no es permetrà l’entrada a la zona amb amb ampolles i gots de vidre.

Igualment, es reforçarà el dispositiu de neteja i de recollida de residus per al correcte desenvolupament de l’activitat. El dia 31 de desembre s’instal·laran contenidors que es retiraran el dia 1 de gener al matí. El servei de neteja viària també serà reforçat.

Pel que fa a mobilitat, per facilitar que la ciutadania que ho desitgi pugui assistir a l’acte en transport públic sense necessitat d'utilitzar el vehicle privat, la nit del dia 31 estarà operatiu el servei Bus Nit de Tmesa, que fa un recorregut circular entre la rambla d'Ègara i les avingudes de Barcelona, Jaume I i l'Abat Marcet, passant per Can Jofresa. Aquest servei de transport nocturn comptarà, a més, amb el servei de "parada intermèdia". Per a més informació podeu consultar la pàgina web www.tmesa.com.