La Cavalcada de Reis de Terrassa estrenarà carrosses màgiques

Més d'un miler de persones participaran en la ruta dels Reis Mags d'Orient pels carrers de la ciutat

Cavalcada de Reis a Terrassa.
Cavalcada de Reis a Terrassa. | Aj. Terrassa
20 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:23h
Terrassa ja s'engalana de Nadal i es prepara per rebre dues visites ben especials que il·lusionen petits i grans, però sobre tot els més menuts: la del Patge Xiu-Xiu i la de Ses Majestats, els tres Reis Mags d'Orient. Enguany, Meltxor, Gaspar i Baltassar recorreran els carrers de la nostra ciutat amb tres noves carrosses màgiques, cadascuna per ambientar el motiu de cada rei: Or, Encens i Mirra. 

Les noves carrosses han estat dissenyades pels alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa, que han apostat per tornar als orígens de la tradició a través de la combinació d'elements. Els materials seran diferents depenent de cada carrossa, seguint amb el model del reciclatge i la sostenibilitat. "Juguem amb la il·luminació dels materials, aprofitant que ja serà fosc quan comenci la Cavalcada. Cada carrosa compta amb la seva idiosincràsia pròpia. Volem que es mantingui la sorpresa", ha declarat Ramon Alemany, director de l'Escola, durant la presentació d'aquest dimarts a la Masia Freixa.  

La Cavalcada Reial, organitzada com cada any pel Centre Cultural El Social, aplegarà milers de persones, comptarà amb catorze carrosses en total i repartirà deu tones de caramels. Ses Majestats aterraran de l'helicòpter al barri de Nacions Unides, al districte 5, el 5 de gener a les 18 hores. La Cavalcada començarà a la Plaça del Turó de l'Argila i recorrerà els carrers fins arribar al Mercat de la Independència, nova ubicació on els Reis Mags llegiran un missatge dedicat a tots els infants de la ciutat. 

Dues-centes persones podran participar gratuïtament a la Cavalcada de Reis, ja escollides a través d'un sorteig efectuat pel Centre Cultural El Social. La Cavalcada comptarà, a més, amb dotze grups de música, 500 patges (en total 660 participants) i 450 voluntaris. 

Prepara la teva carta per al Patge Xiu Xiu
El Patge Xiu Xiu, arribarà a la nostra ciutat el 26 de desembre, dia de Sant Esteve, a les 18.08 hores a l'estació del Nord de Terrassa. i iniciarà el recorregut des del Carrer del Nord fins arribar al Raval de Montserrat, on l'àguila li farà el ball de benvinguda.

Aquell dia ja començarà a recollir les primeres cartes, i continuarà durant catorze recollides des del 27 de desembre fins al 4 de gener, amb tres visites a districtes. El dia 5, abans de l'arribada dels Reis, també estarà recollint cartes a partir de les 16 hores al Parc de les Nacions Unides. A més, el patge visitarà l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa i l'Hospital de Terrassa per recollir les cartes de tots els infants ingressats

La primera vegada que el patge va arribar a la nostra ciutat va ser el 1951, fa 71 anys, aproximadament la mateixa data que la Cavalcada. "És una cavalcada gairebé centenària, i treballem cada any perquè sigui de les millors i més monumentals de Catalunya", ha afirmat Jordi Ballart, alcalde de Terrassa. L'alcalde ha dedicat l'acte a Quim Gràcia, terrassenc molt vinculat a l'esdeveniment i que va morir la setmana passada.