L'Oficina Antifrau assessorarà l'Ajuntament de Terrassa en la millora del sistema d'integritat

El Pla d'Integritat es troba en l'última fase d'elaboració i aviat es podrà aprovar al ple municipal

És el primer conveni de l'OAC amb un Ajuntament
És el primer conveni de l'OAC amb un Ajuntament | Gala Espín
Redacció
19 de desembre del 2022
L'Ajuntament ha signat un conveni amb l'Oficina Antifrau de Catalunya amb la finalitat de treballar conjuntament en la implantació, consolidació i millora del sistema d'integritat institucional i l'elaboració del Pla d'Integritat, una col·laboració que s'allargarà fins a l'any 2025 sense cap despesa afegida per al Consistori. 

El conveni s'emmarca en el compromís de Terrassa en adoptar mesures que millorin la confiança de la ciutadania en les institucions i les persones que les representen, la garantia de l'ètica i la integritat institucional, l'accés a la informació pública i el retiment de comptes, i que es recullen al Pla d'Integritat Institucional que permet anar més enllà del compromís amb el codi ètic de bon govern i de conducta, un codi en el qual també va participar l'Oficina Antifrau.

El pla es troba en la fase final de la seva elaboració i s'aprovarà aviat al ple municipal. Des de l'Ajuntament de Terrassa s'estan impulsant els treballs necessaris per consolidar i enfortir el sistema d'integritat, i per això revisarà els actuals instruments amb què compta - el marc normatiu, els canals de denúncia, els protocols i mesures de prevenció, detecció i correcció i el model organitzatiu - per tal d'afavorir el canvi cultural organitzatiu en els àmbits de l'ètica i la integritat pública. A més d'assessorar el Consistori en tot aquest procés, l'organisme també col·laborarà en l'elaboració de formacions en matèria d'integritat per al personal municipal.

Ona Martínez, regidora de Transparència i Qualitat, assegura que "treballem sempre per reforçar la confiança de la ciutadania amb les institucions públiques i, en aquest cas, amb la que li és més propera, l'Ajuntament". Segons Martínez, la confiança és "la base per fer avançar la nostra ciutat" i per això és necessari dotar-se d'aquesta mena d'eines perquè l'ètica i la integritat "marquin sempre el rumb de les nostres decisions".