1 de 10
Mobilitat

«Trigar cinc minuts més és un preu que pago sens dubte perquè hi hagi més trens»

Les persones que han estrenat la millora de freqüències ferroviàries aquest divendres al matí celebren l'augment de trens i poder seure, però alguns es queixen que triguen més temps perquè els vehicles paren a totes les estacions

Una imatge presa per un usuari que ha agafat el tren aquest matí per anar a treballar a Barcelona | Jordi Muntané
per Marina Torras, Terrassa | 9 de desembre de 2022 a les 10:56 |
Aquest divendres s'han posat en marxa els trens cada cinc minuts d'FGC de la línia Barcelona-Vallès en hora punta, i cada dos minuts i mig des de Sant Cugat. Les valoracions dels usuaris han estat majoritàriament positives, destacant que els trens no anaven tan saturats i podien seure. D'altres, però -especialment els que han fet el trajecte des de Terrassa fins a arribar a Barcelona, o a l'inrevés, passant per Sant Cugat- s'han queixat que el recorregut és més llarg perquè ara els vehicles paren a totes les estacions -a partir d'avui, els trens S1 i S2 cobreixen el servei i parades de les anteriors línies S5, S6 i S7.

En Jordi Muntané agafa l'S1 cada matí a Vallparadís Universitat per anar a treballar a Barcelona, i baixa a Muntaner. Ha celebrat que aquest matí ha pogut seure sense problemes, amb el tren de les 7.10 hores, i ha destacat que a Terrassa Rambla també ha pogut seure gent, quan normalment ja va ple.


En Jordi ha comentat, però, que ha trigat dos minuts més a completar el trajecte que habitualment. "El volum de gent més gran es concentra a Terrassa Rambla, Rubí i Sant Cugat i, en canvi, a les noves parades, com Bonanova o Tres Torres, no ha pujat gairebé ningú. Abans tenies l'opció dels semidirectes, que t'estalviaven temps", expressa. El terrassenc puja amb bicicleta al tren, per la qual cosa es situa al primer vagó, habituat per bicicletes, cotxets i patinets. "He notat que també hi ha més lloc en aquest vagó. Serà molt útil perquè sempre s'emplenava". 

Les xarxes també han notat les crítiques cap a l'augment de temps per fer el mateix recorregut en la línia del Vallès-Barcelona. L'usuari Marc Aparicio ha reivindicat que triga cinc minuts més a fer el mateix trajecte, i l'usuari @Goorsic ha demanat més trens directes, des de Sant Cugat a Terrassa i a Sabadell, per agilitzar el recorregut. 

 
La Juani és una altra usuària que ha agafat l'S1 des de Terrassa per anar a treballar com a infermera a l'Hospital General de Catalunya. Ella ha comentat que no ha notat gaire diferència, ja que és un divendres de pont, i és probable que molta gent sigui fora. "He pogut seure, fet que agraeixo. La prova de foc serà a partir de dilluns, quan tornem del pont", ha comentat. En aquest cas, al baixar a Hospital General, ella ha trigat el mateix que normalment. 


El recorregut a l'inrevés, de Barcelona a Terrassa, ha tingut un resultat similar. En Gabriel Gras i la Jennifer González s'han desplaçat des de Provença fins a Vallparadís Universitat. "Penso que és una millora molt positiva. Hem pogut seure, i normalment a Plaça Catalunya el tren ja s'omplia", ha expressat en Gabriel. El mateix pensen l'Ivan Valdivia i l'Arnau Domínguez, que han fet el mateix recorregut i formen part dels usuaris de l'S1 i S2 que celebren que ara els trens parin a totes les estacions. "Trigar més temps és un preu que pago sens dubte perquè hi hagi més trens. Per cinc minuts no te n'adones", ha declarat l'Ivan. 

La Pilar Martínez agafa el tren sovint de Valldoreix fins a Vallparadís Universitat per visitar al seu marit, que està ingressat a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa. En aquest cas, el temps que dura el recorregut és el mateix, però en ocasions agafa el tren fins a Barcelona, i a la inversa. "M'anirà bé, perquè a vegades sóc a Bonanova i m'haig d'esperar molt perquè passi un tren. Ara no caldrà, perquè em servirà el mateix per tornar fins a casa", comenta la Pilar. 

 

Participació