22 anys de l'assassinat a Terrassa del regidor del PP Francisco Cano

ETA va fer detonar una bomba dins la furgoneta que la víctima conduïa

Francisco Cano, regidor del PP de Viladecavalls
Francisco Cano, regidor del PP de Viladecavalls | Cedida
M.T
14 de desembre del 2022
El 14 de desembre del 2000, minuts abans de les 11 del matí, el regidor del PP a l'Ajuntament de Viladecavalls, Francisco Cano, moria a Terrassa després que explotés una bomba situada a la furgoneta Citroën C-15 que conduïa. ETA va revindicar l'assassinat com a resposta al pacte antiterrorista que dos dies abans havien signat PP i PSOE a nivell estatal.

L'artefacte havia estat situat dins d'una caixa metàl·lica i col·locada a sota del seient del conductor. Contenia cinc quilograms de cloratita, i va explotar quan el vehicle circulava pel carrer del General Milans del Bosch en direcció al passeig del Vint-i-dos de Juliol, al barri de Can Boada.

Una ambulància va traslladar Cano a l'Hospital MútuaTerrassa en estat crític, amb un traumatisme cranioencefàlic i ferides a les cames. A tres quarts de dues del migdia, després d'una operació quirúrgica, es va confirmar la seva mort. Cano, veí i regidor de Viladecavalls, no portava escolta. Havia nascut el 1955 a La Carolina (Jaén), però havia arribat al municipi un any després. Estava casat, tenia dues filles i era llauner.