Miki Núñez revela que va patir un trastorn alimentari: «Hi ha vegades que et lleves i penses: 'Hòstia, estic gras'. Avui estic gras'»

El cantant de Terrassa va parlar a "El suplement" de Catalunya Ràdio dels cops que va patir la seva salut mental, que van empitjorar amb la fama: ansietat, dismòrfia física i també és hipocondríac

07 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:25h
Miki Núñez va participar a Operación Triunfo i va ser presentador d'Eufòria, el programa de TV3
Miki Núñez va participar a Operación Triunfo i va ser presentador d'Eufòria, el programa de TV3 | Reus Cultura
El cantant terrassenc Miki Núñez, conegut per participar a Operación Triunfo (OT) i ser presentador del programa de TV3 Eufòria, s'ha despullat emocionalment al programa "El suplemement" de Catalunya Ràdio i ha revelat els cops que ha patit la seva salut mental al llarg dels anys, especialment des que la fama va començar a cobrir-lo, després del seu primer pas per la televisió. 

En una entrevista amb el periodista Roger Escapa, Núñez ha explicat que va patir un trastorn alimentari -bulímia- que el feia rebutjar el menjar i vomitar-lo, després d'ingerir-lo: "Un dia vaig decidir que després de menjar, era guai posar-se a vomitar perquè així no m'alimentava allò que havia menjat. Quan estava fent-ho, vaig dir a la meva mare 'mama, crec que necessito un nutricionista i un psicòleg'." Després d'intentar tractar-se a la Seguretat Social, la llarga espera va fer que derivés al privat. 

Núñez va ser diagnosticat de dismòrfia física, un trastorn mental que afecta la percepció de la imatge pròpia, i també és hipocondríac. Tot i que tractat per psicòlegs i especialistes, el trastorn alimentari encara l'acompanya en forma de sentiment: "És com els fumadors. Seràs exfumador tota la vida. Això és el mateix. I també té a veure amb l'ansietat. Hi ha vegades que et lleves i penses: 'Hòstia, estic gras'. Avui estic gras'.", ha confessat al programa. 

L'artista va descobrir què era l'ansietat després de ser escollit candidat per representar Espanya a Eurovisió, on va concursar el 2019. "Vaig començar a saber el que era no poder agafar aire, marejar-se, tenir la sensació de nus al coll", ha comentat Núñez. Va demanar ajuda als seus pares, que el van portar al psicòleg. Actualment continua amb tot aquest suport. 

El cantant també ha aprofitat per parlar a "El suplement" del seu tercer disc, el més recent, encara en composició. L'últim hit de l'artista ha estat "Electricitat", la col·laboració amb Alfred García, també concursant d'Operación Triunfo.