1 de 10
RECONEIXEMENT

La 53 edició del Terrassenc de l’Any 2022 premia tres personalitats de l'esport i la cultura

Llorenç Álvarez, Nuri Escudé i Artur Moncal reben el guardó en un acte organitzat al Teatre Principal

La foto de família dels guardonats | Rafel Casanova BCF​
per A.H., Terrassa | 5 de desembre de 2022 a les 11:47 |
Els tres ciutadans de Terrassareconeguts per la seva trajectòria o per ser un model per a la resta ja tenen el seu guardó. Aquest dissabte, al Teatre Principal, s'ha organitzat la 53a edició del Terrassenc de l'Any 2022 que ha premiat el patinador Llorenç Álvarez, la sardanista Nuri Escudé i l’especialista en cultura popular Artur Moncal.

Uns guardons que reconeixen personalitats que han destacat en camps com de la cultura, l'art, la beneficència, l'abnegació, l'esport i la religió. Escudé, portaveu dels guanyadors, ha destacat la sorpresa pel reconeixement i que “és un honor i una responsabilitat”. “Portem amb molt orgull ser ciutadans d'aquesta ciutat”.


L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que juntament el president del Centre Cultural El Social, Ricard Figueres, i el bisbe de la diòcesi de Terrassa, Salvador Cristau, han fet la rebuda als premiats, ha enaltit la divulgació que han fet del municipi. “Son tres maneres diferents d'expressar l'ànima de la ciutat”, que tot i les seves carreres diverses coincideixen en “l'esperit de superació i lluita i la solidaritat davant els reptes”.

Figueres, per la seva part, ha volgut destacar des del primer moment que els guanyadors del reconeixement “passen a formar part de la història de Terrassa”. Més de 200 veïns de la localitat han rebut el premi a Terrassenc de l’Any des de l’any 1969, quan es van començar a lliurar.


Qui són els tres guardonats?


Llorenç Álvarez i Caballero es va proclamar l'any passat campió del món en la modalitat de Solo Dance Senior i enguany s’ha penjat la medalla de bronze als World Skate Games disputats a Buenos Aires. Ha revalidat també el títol de campió d’Europa en Solo Dance, el mes de setembre a Andorra. El seu palmarès esportiu és espectacular. A banda, és coreògraf i director del Club Patí Matadepera, així com tècnic nacional de patinatge i fisioterapeuta. Porta 22 anys patinant.


Nuri Escudé i Guil prové d’una família de sardanistes. És la presidenta de l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, entitat de la qual forma part des de l’any 1976. Des del 2015 presideix la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i és membre del Consell de l’Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Artur Moncal i Casanovas és un dels membres més destacats de la cultura popular terrassenca. Aquest mestre jubilat pertany a la colla castellera Minyons de Terrassa, a la coordinadora de Cultura Popular i al Centre Excursionista de Terrassa. És el gran protagonista del Ball de Serrallonga de Terrassa, del grup de ball del qual n’és membre des de la seva fundació.

 

Participació