1 de 10
medi ambient

Ajuda econòmica per implementar la zona de baixes emissions a Terrassa

Una mica més de dos milions d'euros del Govern per a una desena de municipis

Ajuntament de Terrassa. | Roger Navarro
per NacióSabadell, Sabadell | 3 de desembre de 2022 a les 10:00 |
Terrassa ha rebut una ajuda econòmica per a la implementació d'una zona de baixes emissions (ZBE) -en té una d'1,3 milions d'euros dels Next Generation-. És un dels 16 municipis de més de 20.000 habitants que el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural els ha concedit 2.187.358 euros, i que ho havien sol·licitat.

Una partida que ha d'anar destinada a la implementació d'aquesta restricció de vehicles contaminants entre el 2022 i el 2025, incloent-hi les corresponents a les zones tranquil·les acústiques en aglomeracions. Aquestes ajudes surten del Fons Climàtic, alimentat amb la meitat dels ingressos obtinguts amb l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica i el 20% de la recaptació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient.


La cocapital vallesana no és l'única ciutat del Vallès Occidental que ha rebut una subvenció. Santa Perpètua de Mogoda pel disseny i implementació, igual que l'altra cocapital. Montcada i Reixac, també però per a la redacció de projectes de disseny, d'informes tècnics i estudis de viabilitat, mentre que Rubí, igual que Terrassa.

 

Participació