1 de 10
urbanisme

​La Ronda Nord tornarà a discutir-se entre Terrassa i Territori el 15 de desembre

L'alcalde Jordi Ballart s'entrevistarà amb el conseller Juli Fernàndez

Imatge de la Ronda Oest. | Jordi Pujolar
per A.H., Sabadell | 2 de desembre de 2022 a les 19:29 |
El conseller de Territori, Juli Fernàndez, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han acordat trobar-se el proper 15 de desembre per tornar a posar damunt la taula la construcció de la Ronda Nord. Així ho ha anunciat el consistori, poc menys de 24 hores després de la trobada de Fernàndez amb els alcaldes de la comarca.

En aquesta futura trobada es buscarà fixar “les bases d'un conveni de treball conjunt” que permetin avançar en la mobilitat al Vallès i a la ciutat. En aquest sentit, l'administració local ha posat l'accent en “respectar” el que inclou el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), aprovat fa gairebé dos anys.


Una demanda que el batlle ha reiterat diverses vegades, tal com va fer en una entrevista a LaTorre. Ballart vol que s’allargui el Quart Cinturó fins a Sabadell -a la Ronda Oest-, perquè aquesta via acaba en una rotonda al barri de Can Roca egarenc. L'obra “serviria per descongestionar els accessos” al municipi.

Territori i l'Ajuntament han pactat que s'impulsi un marc de treball bilateral per continuar abordant aquesta qüestió des de la proximitat. I és que Terrassa persegueix la rebaixa del trànsit interurbà, cosa que passa, segons l'administració local, per una xarxa viària “potent, ben organitzada i connectada”.


Anunci després de l’absència


La futura entrevista entre Ballart i Fernàndez s'ha donat a conèixer poc menys de 24 hores després que el batlle s'hagi absentat a la reunió, duta a terme a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Una cita en la qual va participar el titular de Territori amb els representants vallesans.

 

Participació