1 de 10
successos

VÍDEOS | Cau una banda especialitzada en el robatori pel mètode de l'encastament

Gràcies a una investigació conjunta entre Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil que neix arran d'assalts a Sabadell i Terrassa

Moment en el qual entraven a robar en un establiment amb vehicles d'alta gamma | Mossos d'Esquadra
per A.H., Sabadell | 30 de novembre de 2022 a les 18:14 |
Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha desmantellat una banda especialitzada en el robatori en establiments amb el mètode d'encastament. La investigació neix arran dels assalts duts a terme, entre els dies 20 i 28 de gener, a Sabadell, Terrassa, Barcelona i Cornellà. Concretament, a la ciutat va ser la matinada del dia 26 en una nau industrial de la Zona Hermètica. La nota surrealista de l'acció va ser que els lladres es van equivocar i van encastar el vehicle contra una altra empresa. Duien tres turismes d'alta gamma que havien robat.Així era el seu mètode d'actuació, sostreien els vehicles, en aquest cas a la Comunitat de Madrid, i es desplaçaven fins a Catalunya per cometre els robatoris. D'aquesta manera, dificultaven la feina policial per identificar-los. A més del negoci de material electrònic sabadellenc, també van entrar en una botiga de luxe del centre de Barcelona, en un estanc i dos caixers de Bitcoin. Durant el trajecte de tornada a Madrid venien el material als receptadors, que després el distribuïen a terceres persones.

La banda, que tenia els seus integrants establerts en diferents ciutats de la Comunitat de Madrid i altres localitats, ha acumulat un total de 235 antecedents policials, principalment per delictes contra el patrimoni, i el perjudici econòmic pels 11 robatoris que els hi han atribuït ascendeix als 850.000 euros, 700.000 euros en pèrdues i robatori de material dels cinc primers fets al mes de gener i 150.000 euros en béns i vehicles sostrets en els posteriors fets.


Ingrés a presó


La investigació l'ha assumit el jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona arran dels assalts de principis d'any. El passat 14 de novembre es van fer nou entrades a les províncies de Madrid i Toledo i es van detenir sis de les vuit persones investigades, tres d'ells van ingressar a presó després de passar a disposició judicial.


Es van recuperar al voltant d’11.000 euros, diverses eines utilitzades per aquests tipus de grups per sostreure vehicles, claus de turismes, objectes provinents de robatoris, així com peces de roba utilitzada pels presumptes autors en diversos robatoris. A banda, s’investiga la relació del grup criminal amb cinc robatoris més al gener en els quals presumptament van sostreure material i diners per valor de 700.000 euros.

 

Participació