Jutgen els menors que es van jugar a «pedra, paper i tisora» violar primer una noia a Matadepera

Els dos nois seran jutjats aquest dimecres a l'Audiència Provincial de Barcelona per un jutjat de menors. El tercer noi, més gran d'edat, va declarar dilluns passat

L'Audiència Provincial de Barcelona, on seran jutjats els dos menors acusats de violar la noia de 15 anys al municipi vallesà
L'Audiència Provincial de Barcelona, on seran jutjats els dos menors acusats de violar la noia de 15 anys al municipi vallesà | Cedida
29 de novembre del 2022
Actualitzat a les 19:24h
Tres nois, dos d'ells menors, estan acusats de violar una noia de 15 anys a Matadepera el 14 de febrer del 2021. Tal i com van declarar els dos menors com a testimonis davant el Tribunal de la Secció 21 de l'Audiència de Barcelona, els tres nois es van jugar a "pedra, paper i tisora" a veure qui la violava abans. El noi més gran ja va declarar dilluns passat, i la Fiscalia el va acusar de dos delictes acusa de dos delictes d’agressió sexual, per la qual cosa demana una pena de 24 anys de presó. 

Aquest dimecres 30 de novembre és el torn dels altres dos nois, que seran jutjats per un jutjat de menors. 

"Els vaig dir de conya de fer un pedra, paper i tisora, i vaig guanyar jo"
Els fets van tenir lloc a les 20.30 hores en una riera pròxima a Matadepera. Segons l’acusació pública, l’acusat major d’edat es va trobar amb la noia, que aquella tarda havia consumit alcohol i per aquest motiu presentava les seves capacitats “lleugerament alterades”.

El fiscal afegeix que el processat i dos menors es van dirigir juntament amb la noia a un paratge apartat, on van decidir mantenir relacions sexuals amb ella. El noi més gran va començar a fer-ho mentre els altres dos esperaven i miraven en unes escales a pocs metres. Després es van sumar, presumptament, a l’agressió. Els dos nois neguen haver forçat la noia.

"Quan ells van acabar li vaig dir (a l'altre menor) amb la conya de fer un pedra, paper o tisora i vaig guanyar jo, encara que com em va dir que havia d'estar a casa a les 21.30 hores, el vaig deixar", va manifestar un dels menors, que nega que la noia en algun moment volgués marxar, s'oposés o cridés. 

Denúncia i ordre d'allunyament
La víctima va presentar denúncia l’endemà, acompanyada de la seva mare. Cinc dies després, l’acusat ja tenia una ordre d’allunyament: no havia d’acostar-se a menys de mil metres de la menor, ni comunicar-se amb ella.

La Fiscalia considera l’inculpat autor de dos delictes d’agressió sexual amb penetració al menor de 16 anys i sol·licita al tribunal una pena de 12 anys de presó per cada delicte i una prohibició d’aproximació i comunicació per un període de deu anys superior a la pena de presó imposada.

També haurà de pagar a la noia 15.000 euros d’indemnització pels perjudicis morals provocats. El Ministeri Públic ha reclamat la declaració d’una dotzena de testimonis, entre ells set menors i agents de la Policia Municipal i dels Mossos d’Esquadra.