1 de 10
Successos

Detenen quatre persones per intentar robar figures del Pessebre de Terrassa

Els detinguts no van aconseguir sostreure cap figura, però l'estructura va quedar malmesa i haurà de ser reparada properament

El pessebre del Raval de Montserrat es va inaugurar dissabte, a la mateixa hora que l'encesa de llums de Nadal | Ajuntament de Terrassa
per Marina Torras, Terrassa, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 11:37 |
Dissabte a la tarda es va inaugurar el pessebre oficial de Terrassa al Raval de Montserrat, coincidint amb l'encesa de llums de Nadal i l'inici de l'època nadalenca. Tot i així, la mateixa nit de la inauguració, la Policia Municipal ja va detenir quatre persones per malmetre'n l'estructura i intentar robar les figures

Cap a les 3.30 h, la Policia va detectar i denunciar quatre persones per accedir a l’interior del pessebre. Els agents van interceptar a dues persones dins de la instal·lació quan pretenien extreure alguna de les figures del muntatge, quedant denunciades totes dues per conductes vandàliques segons les ordenances municipals.


A més, una d’aquestes persones també va ser denunciada per no facilitar les dades personals en la identificació, i l’altra per tinença de marihuana. Les altres dues persones participants, van ser denunciades per orinar a la via pública.

Degut a l'entrada a l’estructura del pessebre, aquest ha quedat malmès, sent informats el servei de Cultura municipal i els responsables de la instal·lació, l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, per a que es pugui realitzar la reparació el més aviat possible.


Terrassa condemna l'acte vandàlic


L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha condemnat l'actuació a les xarxes amb un contundent "No fa gràcia". L'Agrupació de Pessebristes de Terrassa, encarregada de crear el conjunt, ha lamentat la situació, contestant: "Agraïm als agents que van evitar que anés a més. Treballarem per arreglar els desperfectes tan aviat com es pugui. Aquest pessebre és de tots els terrassencs i terrassenques. Lamentem que hi hagi gent amb aquesta actitud. 


  Precisament, Santiago Pascual, president de l'Agrupació, va declarar fa uns dies a La Torre que esperava que "Terrassa fos recordada per tenir un pessebre bonic, no perquè roben les figures". El president es referia als incidents que solen succeir per aquestes dates, ja que l'any passat es van robar gairebé totes les figures del pessebre, i l'episodi es va convertir en mediàtic arreu de Catalunya. Un dels motius per traslladar el conjunt nadalenc al Raval del Montserrat era garantir-ne una major seguretat.
Participació